Hovenier tegen lage kosten!

Vind de beste hoveniers uit uw eigen regio!

Hovenier offertes

Hovenier kosten

Een hovenier kan heel veel betekenen voor uw tuin. Hoveniers nemen zowel het tuinontwerp als de tuinaanleg op zich en zijn tevens in te schakelen voor het onderhoud! Zo weet u zeker dat uw achtertuin er het gehele jaar stralend uitziet

Op deze pagina leest u meer over de kosten van hoveniers. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende werkzaamheden die hoveniers uitvoeren. Voorbeelden zijn bomen snoeien, gazon onderhoud en het plaatsen van een schutting. Wilt u meer informatie over de prijzen? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

hovenier kosten

Gemiddelde kosten van een hovenier

Wanneer u overweegt een hovenier in te schakelen, dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Sommige hoveniers rekenen een vaste prijs per uur. De prijzen van hoveniers liggen gemiddeld tussen de €40,- en €60,- per uur. In sommige gevallen berekent de hovenier de kosten per m². Wilt u een complete tuinrenovatie laten uitvoeren? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen van €45,- tot €85,- per m².

Prijstabel: hovenier

Omschrijving dienst Gemiddelde prijs* Eenheid
Uurloon hovenier €40,- tot €60,- per uur
Tuinontwerp €360,- tot €500,- tot 100 m²
Tuinrenovatie €45,- tot €85,- per m²
Tuinaanleg €75,- tot €250,- per m²
Schutting plaatsen €80,- tot €100,- per strekkende meter
Bestraten €50,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief materiaal en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs

De totale kosten voor de hovenier zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het uurloon of de prijs per m². Deze worden door de hoveniers zelf bepaald. Wanneer u uw tuin wilt laten aanleggen, dan is het verstandig om de prijzen van verschillende hoveniers met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u het scherpste aanbod heeft! Andere belangrijke factoren in de totale kosten zijn uiteraard de afmetingen van uw tuin, de klussen die u uit laat voeren en het eventuele gebruik van (zware) machines. Wilt u ook het tuinafval laten afvoeren door de tuinman? Dan rekent de hovenier in de meeste gevallen extra afvoerkosten.


tuinontwerp

Tuinontwerp

Bent u uw tuin helemaal zat? Schakel dan een tuinarchitect in voor het opstellen van een nieuw tuinontwerp. De tuinarchitect zorgt voor een praktische én mooie indeling van uw tuin. Alle hoeken worden optimaal benut en de tuinarchitect neemt al uw wensen mee. Zo weet u zeker dat het tuinontwerp volledig naar uw smaak is. Geeft u het tuinontwerp van de tuinarchitect goedkeuring, dan volgt de tuinaanleg.

Tuinrenovatie

Ziet uw tuin er na het najaar ook zo somber uit? Verwelkte planten staan treurig in de hoek en het terras kleur groen van de algen. Met een tuinrenovatie geeft u uw huidige tuin weer een flinke boost, zodat u ’s zomers optimaal kunt genieten. De hovenier verwijdert alle dode planten en bomen en vervangt deze met nieuwe struiken en bloemen.

Tuin aanleggen door hovenier

Als u een tuinontwerp door een tuinarchitect heeft laten opstellen, dan is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Het is echter verstandiger om hiervoor professionele hoveniers in te schakelen. De hoveniers leggen uw tuin in korte tijd aan: of u nu veel beplanting wilt of juist een groot grasveld. Na de tuinaanleg is het ook mogelijk om een hovenier in te schakelen voor het tuinonderhoud.

Schutting plaatsen

Voor privacy in uw tuin is het een goed idee om een schutting te laten plaatsen. Het plaatsen van een schutting is niet iets dat u zomaar kan doen. Hoveniers zorgen ervoor dat de palen van de schutting waterpas staan, dat klinkt makkelijker dan het is. Daarnaast is het belangrijk om de palen diep genoeg in te graven. Voor een stormvast resultaat zetten hoveniers de palen vast met cement. Zo voorkomt u dat de schutting na verloop van tijd scheef gaat staan, of omvalt bij de eerste najaarsstorm. Hoveniers hebben ervaring in het plaatsen van verschillende soorten schuttingen. Zo kunt u ook kiezen voor schanskorven of steenkorven. Hierbij bestaat de schutting uit twee roosters, met daar tussenin grove kiezels.

Bestrating aanleggen

Een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg is het leggen van bestrating. Misschien houdt u niet van een groene tuin of misschien wilt u een gedeelte van de ruimte gebruiken om een groot terras aan te leggen. Voor het leggen van bestrating kunt u een stratenmaker inschakelen. Deze legt uw terras volgens het tuinontwerp voor u aan, en maakt uw tuinaanleg op deze manier compleet.


tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Een hovenier is uiteraard ook in te schakelen voor tuinonderhoud. Niet iedereen heeft groene vingers en het onderhouden van beplanting is dan een hele opgave. Voorbeelden zijn het snoeien van bomen en het gazon onderhoud. Gazon onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals het maaien van het gras en het verticuteren van het gazon. Het gazon onderhoud heeft als doel om uw grasveld er weer als nieuw uit te laten zien! De kosten voor het gazon onderhoud is afhankelijk van de werkzaamheden. De prijzen voor grasmaaien liggen gemiddeld €0,25 tot €0,30 per m² en de prijs voor verticuteren ligt ongeveer rond de €1,- tot €1,40 per m².

Prijstabel: Onderhoud van tuin

Omschrijving dienst Gemiddelde prijs* Eenheid
Gazon maaien €0,25 tot €0,30 per m²
Gras afvoeren €2,00 tot €3,00 per m²
Gazon verticuteren €1,00 tot €1,40 per m²
Afvoeren van verticuteergroen €0,15 tot €0,30 per m²
Kantjes snijden €0,40 tot €0,80 per strekkende meter
Kappen van boom €450,- tot €850,- per boom

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief materiaal en arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten

Niemand wil teveel betalen voor zijn of haar tuinonderhoud. Er zijn dan ook verschillende manieren om op de kosten te besparen. U kunt bijvoorbeeld op de kosten voor de arbeid besparen, als u zelf de oude beplanting verwijdert en afvoert. Zo bespaart u de hovenier waardevolle tijd, waardoor hij direct van start kan met het tuinonderhoud of de nieuwe tuinaanleg. Een tweede waardevolle tip is het vergelijken van offertes. Door de prijzen van meerdere hoveniers met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van de scherpste prijs!

tuinonderhoud

Vraag eenvoudig vrijblijvende offertes aan

Wilt u binnenkort een tuin laten aanleggen door een hovenier uit uw regio? Of wilt u het achterstallig onderhoud graag uitbesteden: van het snoeien van bomen tot het verticuteren van het gras, een hovenier staat met plezier voor u klaar! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in het hele land. Wilt u weten wat de tuinaanleg voor u gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de hovenier die u het beste aanbod doet! Zo bent u altijd verzekerd van de scherpste prijs en betaalt u nooit te veel.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van hoveniers en stratenmakers. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit uw regio. Kiest u voor de hovenier met de beste prijs of voor de hovenier die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!