Wilt u uw oprit laten bestraten?

Vind de beste stratenmaker voor de bestrating!

Stratenmaker offertes

Oprit bestraten

Wilt u een nieuwe oprit laten aanleggen? Of zoekt u een stratenmaker voor het opnieuw bestraten van uw oude oprit? Vul dan het offerteformulier in om een aantal gratis offertes te ontvangen van stratenmakers bij u uit de buurt. Vergelijk de gratis offertes en kies de beste deal.

Lees op deze pagina meer over de gemiddelde kosten voor bestrating en de stratenmaker. Daarnaast vertellen we u meer over de opties, het bestraten van een stevige oprit met goede ondergrond en welke stenen geschikt zijn. Wilt u graag een onkruidvrije betonbestrating? Ook dat is mogelijk!

oprit bestraten

Kosten oprit bestraten

Voor het bestraten van een nieuwe oprit rekent een stratenmaker een uurloon of prijs per vierkante meter. Het uurloon van een stratenmaker is gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De gemiddelde kosten per m² zijn €10,- tot €20,-. De kosten voor de bestrating zijn voornamelijk afhankelijk van de steensoort. De gemiddelde prijs voor bestrating ligt tussen de €15,- tot €45,- per uur. Een stratenmaker maakt daarnaast gebruik van ophoogzand om een goede fundering te leggen voor de stenen. De kosten voor ophoogzand en voegzand zijn ongeveer €50,- tot €70,- per big bag. Meer weten over de kosten voor het bestraten? Vraag dan direct gratis vrijblijvende offertes aan en krijg inzicht in de kosten voor het bestraten.

Tabel: Wat kost oprit bestraten?

Oprit bestraten Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Stratenmaker €10,- tot €20,- per m²
€35,- tot €45,- per uur
Bestrating (van betonbestrating tot waaltjes) €15,- tot €45,-
Voegzand en ophoogzand € 50 – € 70 per big bag (1 m3)
Opsluitbanden €30,- tot €65,-
Voegzand en ophoogzand €2,- tot €5,- per meter/td>
* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Stevige oprit aanleggen, hoe werkt het?

Het aanleggen van een oprit vereist een andere techniek en aanpak dan het aanleggen van een terras. Een oprit moet het gewicht van één of meerdere auto’s dragen en wordt intensief gebruikt. Voor een stevige oprit zijn een aantal dingen erg belangrijk. Denk hierbij aan een goede fundering en ondergrond, het afvoeren van het water en de afwerking met opsluitbanden. Daarnaast is het legverband ook van invloed op de stevigheid van de oprijlaan. Het ene legverband geeft een beter resultaat dan het andere. Tot slot is de afwerking door middel van aftrillen en invegen ook erg belangrijk voor de stevigheid.

1. Ophoogzand als stevige ondergrond

Een stratenmaker gebruikt ophoogzand voor de fundering onder een oprit. Het moet het zware gewicht van een auto kunnen dragen, daarom is een stevige ondergrond zeer belangrijk. Zonder stevige ondergrond krijgt u snel problemen met verzakkingen en gebroken stenen. Ophoogzand wordt geleverd in grote big bags. De dikte van de stevige ondergrond met ophoogzand is ongeveer 25 tot 35 centimeter.

2. Legverband

Voor de bestrating wordt er meestal gebruik gemaakt van een keperverband of een elleboogverband. Deze twee legverbanden zijn geschikter dan een halfsteensverband. Bij een halfsteensverband liggen de waaltjes, klinkers of kasseien in rijen. De kans op verschuiving is dan groter. Dit is niet het geval bij een keper- of elleboogverband. De stenen liggen dan dwars tegen elkaar, hierdoor voorkomt u verschuiving.

3. Afwatering

Een stratenmaker bestraat uw oprit niet alleen vakkundig, maar zorgt er ook voor dat de afwatering perfect is. Met een goede afwatering wordt alhet regenwater en andere neerslag direct afgevoerd van de woning. Maak gebruik van een afvoergoot of laat uw oprit aanleggen met een afschot. Met een afschot wordt er een hele lichte helling aangebracht. Hier merkt u niets van en het water wordt op een natuurlijke manier afgevoerd.

4. Randafwerking met opsluitbanden

Elke keer als een auto op de oprit staat of deze oprijdt, drukt het voertuig kracht uit op de bestrating. Laat daarom bij het bestraten ook opsluitbanden aanleggen. Met deze randafwerking sluit u de waaltjes, klinkers of kasseien af aan de zijkanten met opsluitbanden. De stenen blijven door randafwerking goed op hun plaats liggen en verschuiven niet als er een auto overheen rijdt.

5. Aftrillen en invegen

Na het bestraten begint de stratenmaker met het aftrillen en invegen van de stenen. Stratenmakers gebruiken een trilplaat voor het aftrillen. Hiermee worden de straatstenen goed aangedrukt in de ondergrond. Na het aftrillen is het tijd om voor het invegen. Met invegen wordt er voegzand over de waaltjes of kasseien geveegd. Het zand verspreidt zich over de voegen en zorgt ervoor dat de alles netjes blijft liggen.

Stratenmaker nodig voor uw oprit?

Vul het offerteformulier in en ontvang scherp geprijsde offertes. Bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

stratenmaker voor bestrating oprit

Welke bestrating is geschikt voor de oprit?

Omdat een oprit het gewicht van een auto moet dragen, is het belangrijk om geschikte stenen te gebruiken voor het bestraten. De stratenmaker voorziet u van waardevol advies over de geschikte bestrating. Voor de keuze voor stenen is vooral de dikte van de stenen van belang. Wij raden aan om straatstenen van minstens 7 centimeter dikte te gebruiken.

Meestal wordt er meestal gebruik gemaakt van gebakken waaltjes, kasseien en klinkers. Grote tegels zijn minder geschikt, want deze breken snel onder het gewicht van de auto. Wilt u wel grote tegels? Let dan goed op de dikte. Bestraten met betonbestrating zijn zeer goedkoop en geschikt.

Hoe onkruid vermijden?

Wanneer u een mooie oprit heeft, wilt u natuurlijk niet dat het ontsierd wordt door onkruid. Onkruid ziet er niet alleen slordig uit, maar het verspreidt zich ook snel over uw bestrating en tuin. Laat daarom onkruidarme bestrating aanleggen om onkruid te vermijden. Hiervoor is het belangrijk om te kiezen voor een stevige fundering. De fundering wordt gevormd door een zandbed. Voor verharding wordt er soms gebroken puin aan toegevoegd. Na het bestraten trilt de stratenmaker het straatwerk af met brekerzand. Na het aftrillen wordt de bestrating afgewerkt met voegmortel. Zo weet u zeker dat u geen last meer heeft van onkruid en straatgras.

Oprit aanleggen met grind

Bent u opzoek naar een goedkope bestrating voor uw oprit? Kies dan voor bestraten met betonbestrating of grind. Grind bestaat uit kleine kiezelstenen en is een stuk goedkoper dan waaltjes, klinkers of kasseien. Een dikte van ongeveer 5 centimeter is al voldoende. Een ander voordeel is dat het aanleggen van grind relatief snel uitgevoerd wordt. Om te voorkomen dat u last heeft van rijsporen is het verstandig om grindplaten aan te leggen. Hiermee voorkomt u dat het siergrind verschuift als u erop rijdt. Naast grind is het ook mogelijk om te kiezen voor split. Split en grind lijken veel op elkaar, maar split is iets hoekiger en in veel gevallen nog goedkoper.

Oude oprit opnieuw bestraten?

Is uw oude oprit verzakt? Zijn er stenen gebroken? Of voldoet het niet meer aan uw huidige wensen en eisen? Laat het dan opnieuw bestraten door een stratenmaker. De statenmaker verwijdert eerst alle oude straatstenen. Ook zorgt hij voor het afvoeren van de stenen, zodat u dat niet meer hoeft te regelen. Om een stevige ondergrond te creëren is het vaak nodig om een laag zand af te graven en nieuw ophoogzand te gebruiken. Door de oprijweg opnieuw te laten bestraten is het mogelijk om de stijl en uitstraling te kiezen die het beste bij uw woning past.

Zelf oprit aanleggen of uitbesteden?

Denkt u erover na om uw oprit zelf aan te leggen? Of wilt u zelf uw oprit herbestraten? Wij raden aan om een stratenmaker in te schakelen voor deze klus. Niet alleen is het zeer zwaar werk, maar het kost ook veel tijd. Een stratenmaker heeft veel ervaring en zorgt ervoor dat u er zo snel mogelijk weer gebruikt kunt maken. Daarnaast hoeft u zelf geen duur gereedschap aan te schaffen of te huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een apparaat om de stenen af te trillen. Een ander voordeel van het inschakelen van een stratenmaker is dat u zeker weet dat de afwatering goed aangelegd wordt en daardoor later geen problemen krijgt met verzakkingen of verschoven stenen.
gratis offertes aanleggen oprit

Bespaar op uw oprit aanleggen. Gratis offertes!

Wilt u uw oprit opnieuw laten bestraten? Heeft u een stratenmaker nodig voor de bestrating? Of wilt u het oude straatwerk laten vervangen? Schakel dan een stratenmaker uit ons netwerk in, voor het beste resultaat. Vul snel en eenvoudig het offerteformulier in. U ontvangt dan een aantal gratis en vrijblijvende offertes van stratenmakers uit de buurt. Vergelijk de offertes op basis van kosten en voorwaarden. Door aanbiedingen te vergelijken bespaart u op de kosten van de stratenmaker. Met een stratenmaker bent u verzekerd van een hoge kwaliteit van het aanleggen van uw oprijlaan.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van stratenmakers. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit uw regio. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de stratenmaker die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!