Besparen op de kosten?

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen!

Stratenmaker offertes

Kosten stratenmaker

Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker voor uw oprit, terras of tuin? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor straatwerk? Wij helpen u graag verder. Schakel een stratenmaker in voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten van stratenmakers. Daarnaast vertellen we u meer over de prijzen voor straatwerk, stenen en tegels. Wilt u graag tips om te besparen op de totaalprijs voor stratenmakers? Lees snel verder. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en kies het beste stratenmakerbedrijf voor het bestraten van uw oprit of tuin!

stratenmaker kosten

Gemiddelde kosten van een stratenmaker

Wilt u nieuwe bestrating aanleggen en bent u benieuwt naar de kosten? Wij geven u een aantal gemiddelde prijzen voor het bestraten. Vraag gratis offertes aan, om inzicht te krijgen in de prijzen van uw straatwerk. Wat kost een stratenmaker? De prijzen voor stratenmakers worden beïnvloed door het uurloon, de prijs per m² en het legpatroon. Daarnaast moet u ook rekening houden met de prijzen voor het benodigde materiaal, zand en stenen. Het uurtarief van een stratenmaker is gemiddeld €35,- tot €45,-. De prijzen voor goedkope bestrating, zoals betontegels, binnen al vanaf €15,- per m². Is er ophoogzand nodig? Denk dan aan prijzen van €50,- tot €70,- per big bag.

Tabel: Wat kost een stratenmaker?

Materialen / diensten Gemiddelde prijzen, inclusief BTW*
Uurloon stratenmaker €35,- tot €45,-
Prijs per m² (exclusief materiaal) €10,- tot €20,-
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €15,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €65,-
Voegzand en ophoogzand € 50,- tot €70,- per big bag (1 m3)
Opsluitbanden € 2 tot € 5 per meter
Afscheidingsbanden (palissade) € 10 tot € 30 per meter
Oude bestrating verwijderen (nodig bij herbestraten) €30,- tot €45,- per uur
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de soort klus, de gebruikte materialen en het legverband. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

Besparen op de kosten van de bestrating?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en kies de beste specialist!

Gratis offertes aanvragen

Uurloon of prijs per m²?

Een stratenmaker rekent voor straatwerk een uurloon of een prijs per vierkante meter. Het uurtarief voor een stratenmaker begint bij €35,- tot €45,- per uur en de prijs per m² is €10,- tot €20,-. Afhankelijk van de situatie is het verstandiger om te kiezen voor een uurtarief of juist voor een prijs per vierkante meter. Voor het aanleggen voor sierbestrating is het handiger om te kiezen voor een prijs per m². Dan weet u precies waar u aan toe bent en bent u niet afhankelijk van de snelheid van een stratenmaker. Een uurloon is juist weer geschikt voor kleine oppervlaktes of simpele bestratingsverbanden.

Hoeveel m² legt een stratenmaker per dag?

Hoeveel vierkante meters een stratenmaker per dag aanlegt is afhankelijk van de steensoort en het patroon. Straatwerk van een tuin met grote betonnen tegels gaat sneller dan een oprit met kleinere klinkers. Ook is het bestratingsverband van invloed op de snelheid. Bestraten in eenvoudige rijen gaat bijvoorbeeld sneller dan een keperverband. Voordeel van een statenmaker is dat hij veel ervaring en vakkennis heeft. Hierdoor werkt een stratenmaker efficiënt en snel.

prijzen bestrating

Kosten van bestrating

Naast de kosten voor de stratenmaker heeft u ook te maken met de prijzen voor het materiaal voor de bestrating. Er bestaan verschillende soorten stenen en tegels. Er is altijd een soort die past bij uw straatwerk en budget. Denk bijvoorbeeld aan klinkers of waaltjes. De prijzen voor de stenen worden bepaald door het aantal vierkante meters. Grote stenen zijn vaak duurder in aanschaf, maar het leggen hiervan gaat een stuk sneller.

Kosten goedkope bestrating

Om te besparen op het straatwerk is het mogelijk om te kiezen voor goedkope bestrating van beton. Betonbestrating is daarom zeer populair. Deze betonbestrating is stevig, duurzaam en gaat jarenlang mee. U heeft de keuze uit uiteenlopende kleuren en vormen. Een andere mogelijkheid zijn klinkers en koppelstones. Koppelstones zijn getrommeld en geven een authentieke uitstraling. Met koppelstones zijn er allerlei patronen mogelijk.

Kosten sierbestrating

De kostprijs voor sierbestrating worden bepaald door de tegels en het legpatroon. Een eenvoudig patroon is goedkoper dan een uniek en ingewikkeld bestratingspatroon. Voor sierbestrating wordt vaak gebruik gemaakt van natuursteen, bijvoorbeeld marmer. De kostprijs voor deze stenen liggen tussen de €30,- en de €65,- per m². Of kies voor flagstones. Dit zijn platte natuurstenen. De kosten zijn ongeveer €30,- tot €40,- per m².

Tabel: Kosten bestrating

Type bestrating Omschrijving Gemiddelde kosten per m²*
Goedkope bestrating
Koppelstones Door de getrommelde randen bevatten koppelstones een nostalgische uistraling. €15,- tot €25,-
Betonbestrating Stevige, duurzame bestrating. Verkrijgbaar in diverse vormen, maten en kleuren. €15,- tot €35,-
Waaltjes Bakstenen met de vaste maat 214 x 102 x 55 mm. Verkrijgbaar in diverse kleuren. €30,- tot €45,-
Sierbestrating
Flagstones Platte natuurstenen. Verkrijgbaar in diverse vormen, groottes, diktes en structuren. €30,- tot €40,-
Natuursteen (zoals leisteen en marmer) Natuursteen heeft een natuurlijke en luxe uitstraling. Keuze uit diverse kleuren en structuren. €30,- tot €65,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Stratenmaker nodig voor uw nieuwe bestrating?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten?

Een aantal factoren beïnvloeden de kostprijs voor het straatwerk en de stratenmaker:

  1. Moet er nog oud straatwerk verwijderd worden? Een stratenmaker is u graag van dienst voor het herbestraten van uw oprit of tuin. Herbestraten is verstandig als uw last heeft van verzakkingen of een andere uitstraling wilt. Het weghalen van de oude stenen, ophogen van de tuin en bestraten met nieuwe tegels beïnvloeden de prijs.
  2. De prijs voor het bestraten wordt ook beïnvloed door het legverband en het benodigde materiaal. Een ingewikkeld patroon is duurder dan een eenvoudig halfsteensverband met klinkers. Betonbestrating is goedkoper dan natuursteen.
  3. Zijn er andere werkzaamheden nodig? Houdt dan rekening met een meerprijs. Denk hierbij aan de afvoer van het water, ophogen met zand of verharden van de ondergrond voor een oprit.
  4. De extra opties zijn ook van invloed op de prijs. Bijvoorbeeld sierkeien, grind, opsluitbanden en afscheidingsbanden.

Besparen op de kosten

Denkt u erover na om nieuwe bestrating aan te laten leggen? Of wilt u ander straatwerk laten uitvoeren, zoals het bestraten van een oprit? Dan wilt u vast weten hoe u bespaart op de prijzen. Door zelf de oude bestrating van uw oprit te verwijderen bespaart u aanzienlijk op de totaalkosten voor het bestraten. Of regel zelf het opperen, dit is het aanvoeren van de stenen. Uiteraard bespaart u ook op de totaalkosten van het bestraten door vrijblijvende offertes te vergelijken.

gratis offertes straatwerk

Gratis offertes aanvragen

Wilt u uw oprit professioneel laten herbestraten met klinkers? Wilt u uw tuin bestraten om te genieten van een nette uitstraling en weinig onderhoud? Of wilt u graag meer weten over de kosten voor een stratenmaker voor uw straatwerk? Vul dan vrijblijvend het offerteformulier in. U ontvangt dan spoedig een aantal gratis offertes van stratenmakers bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten voor het straatwerk!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van stratenmakers. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit uw regio. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de stratenmaker die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!