Op zoek naar een stratenmaker?

Vind de beste vakman voor uw bestrating!

Stratenmaker offertes

Stratenmaker

Bent u op zoek naar een betrouwbare statenmaker voor het bestraten van uw oprit of tuin? Wilt u graag bestrating op uw terras laten aanleggen? Of wilt u meer informatie over sierbestrating? Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van tuinbestrating en straatwerk. Daarnaast geven we een indicatie van de gemiddelde kosten.

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig een aantal offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van de prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar op de kosten voor uw bestrating!

stratenmaker

Voordelen inschakelen stratenmaker

Door een stratenmaker in te schakelen voor straatwerk, profiteert u van een aantal voordelen. De stratenmaker voorziet u graag van deskundig advies. Voor de bestrating van een oprit zijn bijvoorbeeld niet alle steensoorten geschikt. Wilt u sierbestrating met een uniek legverband? Ook dat is geen probleem. Daarnaast zorgt de expert ervoor dat de drainage goed geregeld is, waardoor u later niet te maken krijgt met grote waterplassen of verzakkingen. Bestraten is zwaar werk. Door een stratenmakersbedrijf in te schakelen hoeft u niet zelf met zware stenen te sjouwen. Daarnaast heeft een stratenmaker veel ervaring in het bestraten. Hierdoor gaat het leggen een stuk sneller en geniet u snel van uw nieuwe oprijlaan of terras. De voordelen van een stratenmaker:

  • Hoge kwaliteit en deskundig advies.
  • Snelle levering van stenen en zand.
  • Professioneel aanleggen van bestrating.
  • U hoeft zelf geen zwaar werk te doen.

Kosten van een stratenmaker

Stratenmaker gezocht? De kosten voor nieuwe sierbestrating of tuinbestrating zijn afhankelijk van een aantal factoren. De prijs voor sierbestrating is gemiddeld €30,- tot €65,- per vierkante meter. Deze wordt beïnvloed door het legpatroon en het soort stenen dat u kiest. Goedkope betonbestrating begint al vanaf €15,- per m². Daarnaast moet u rekening houden met het uurloon van een stratenmaker. De gemiddelde prijs hiervoor is €35,- tot €45,- per uur. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen. Zoekt u een goedkope stratenmaker voor straatwerk? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal offertes. Vergelijk en kies de beste deal!

Tabel: Wat kost een stratenmaker?

Materialen / diensten Gemiddelde prijzen, inclusief BTW*
Uurloon stratenmaker €35,- tot €45,-
Prijs per m² (exclusief materiaal) €10,- tot €20,-
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €15,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €65,-
Voegzand en ophoogzand € 50,- tot €70,- per big bag (1 m3)
Opsluitbanden € 2 tot € 5 per meter
Afscheidingsbanden (palissade) € 10 tot € 30 per meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Werkzaamheden van een stratenmaker

Wilt u uw oprit laten bestraten? Of juist een nieuw terras in uw tuin? De stratenmaker is u graag van dienst. De werkzaamheden van stratenmakers zijn zeer divers. Uiteraard leggen ze efficiënt en probleemloos stenen. Hiervoor gebruiken ze legverbanden, zoals een wildverband of halfsteensverband. Daarnaast zorgen ze ook voor een perfecte waterafvoer. Moet er grond afgegraven worden? Of is een ophoging noodzakelijk? Ook dat is geen probleem. Schakel een stratenmaker in voor:

  • het bestraten van de oprit;
  • het leggen van stenen in legverbanden;
  • sierbestrating op een terras of tuin;
  • het uitvoeren van graafwerk en aanbrengen van drainage;
  • het leveren van stenen.

Op zoek naar een ervaren stratenmaker?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen op de kosten!

Gratis offertes aanvragen
oprit bestraten

Oprit bestraten

Het bestraten van een oprit vergt een andere techniek dan tuinbestrating. De bestrating moet bestand zijn tegen het gewicht van éen of zelfs meerdere auto’s. Grote dunne tegels zijn daarom niet geschikt. Een stratenmakersbedrijf adviseert om straatstenen te gebruiken zoals klinkers of waaltjes. Hierdoor voorkomt u problemen zoals verzakkingen en kapotte stenen. Een erkend stratenmaker gebruikt ophoogzand voor de fundering van de oprit, verzorgt de drainage en werkt de randen netjes af. Het straten van een oprit is soms al binnen één dag gereed. Zodat u er snel gebruik van kunt maken.

Video over de aanleg van een tuin:

Tuin bestraten

Wilt u uw tuin bestraten met tuintegels? Tuinbestrating geeft een nette uitstraling aan uw tuin en woning. Daarnaast vergt tuinbestrating weinig onderhoud. U heeft de keuze uit vele mogelijkheden voor het bestraten van een tuin. Kies bijvoorbeeld voor tuinbestrating met grote tuintegels of kies voor sierbestrating met een wildverband. Creëer een groot ruimtelijk effect door te kiezen voor dezelfde uitstraling van de bestrating van de oprit. Het is ook erg mooi om de tuinbestrating te combineren met plantenbakken of grind. Door stukken met goedkoop grind te bestraten, bespaart u tevens op de kosten. Een stratenmakersbedrijf geeft u graag advies over de opties.

terras bestraten stratenmakers

Terras aanleggen

Stratenmakers staan uiteraard voor u klaar voor het aanleggen van uw terras. Grote tegels van natuursteen zijn erg populair door de uitstraling die deze tegels geven aan terrassen. Voorbeelden van natuursteen zijn graniet, marmer en basalt. Goedkope betontegels zijn ook zeer geschikt voor het leggen van een terras. Een stratenmakersbedrijf gebruikt handige hulpmiddelen voor het leggen van de zware stenen. Koppelstones worden veel gebruikt door de mogelijkheden voor sierverbanden. Heeft u meerdere terrassen in uw tuin? Laat de stratenmakers u terrassen verbinden met staptegels of paden met grind.

Sierbestrating

Met sierbestrating heeft u de keuze uit vele soorten stenen en patronen. De bestrating wordt gebruikt voor uw oprit, tuin of terras. Ook voor een pad door de tuin is het zeer geschikt. Er is altijd een steensoort die goed past bij uw gewenste uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor natuurstenen terrastegels, of ga juist voor getrommelde stenen. Deze stenen hebben geen scherpe randen en hoeken meer en geven een authentieke uitstraling. Sierbestrating is zeer geschikt voor wisselende vormen en kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een eenvoudig patroon door te zigzaggen of kies juist voor een uniek legpatroon.

goedkope stratenmakers

Goedkope bestrating laten aanleggen

De kosten voor bestrating lopen soms snel op, maar gelukkig zijn er ook voor een kleiner budget vele mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor goedkope betontegels om te besparen op de prijs voor de stenen. Betonstenen geven een moderne uitstraling en worden veelgebruikt voor het bestraten. Het leggen van grote tegels gaat een stuk sneller dan kleine straatstenen. Dit scheelt aanzienlijk in de arbeidskosten. Combineer de goedkope bestrating met grind voor variatie. Voor goedkope bestrating bent u bij de specialisten uit ons netwerk op het juiste adres. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal offertes met scherpe prijzen van stratenmakers bij u uit de buurt.

Welk bestratingsverband?

Wilt u uw oprit, tuin of terras laten bestraten door stratenmakers? Dan is het handig om na te denken over de verschillende bestratingsverbanden. Het patroon bepaalt een groot deel van de uitstraling van de bestrating. Uiteraard is het mogelijk om de stenen in rijen te plaatsen. Of kies juist voor een blokverband, halfsteensverband of vissegraatverband. Een andere mogelijkheid is wildverband. Met een wildverband worden er verschillende afmetingen gebruikt van dezelfde steensoort. De stratenmaker maakt aan de hand van uw eisen en wensen een ontwerp voor de sierbestrating. Hierbij geeft de specialist u handige tips en advies.

Keurmerken voor stratenmakers

Wanneer u een stratenmaker inschakelt, wilt u uiteraard zeker zijn van een hoge kwaliteit. Er bestaan verschillende soorten keurmerken voor stratenmakers. Een keurmerk geeft garantie voor een hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. De brancheorganisatie Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) geeft keurmerken af. Om een keurmerk te ontvangen moet een stratenmakers voldoen aan strenge eisen. Zo moeten de stratenmakers bijvoorbeeld beschikken over de benodigde diploma’s. Andere brancheorganisaties zijn de Vereniging Modern Straatwerk (VMS) en de Vereniging Hoveniers en Groenwerkers (VHG). Stratenmakers laten zich regelmatig bijscholen op het gebied van bestrating om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

gratis offertes stratenmaker

Stratenmaker nodig? Gratis offertes!

Heeft u een statenmaker nodig? Wilt u bestrating aanleggen op uw oprit? Of denkt u erover na om sierbestrating aan te laten leggen in uw tuin of op uw terras? Er is altijd een stratenmakersbedrijf uit ons netwerk bij u in de buurt. Vul direct het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis offertes van stratenmakers bij u uit de buurt. U zit nergens aan vast en deze dienst is geheel vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen van stratenmakers bij u uit de regio en bespaar op de totaalprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van stratenmakers. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit uw regio. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de stratenmaker die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!