Stratenmaker in Oisterwijk nodig?

Vind de beste vakman voor uw bestrating!

Offertes aanvragen

stratenmaker in Oisterwijk

Stratenmaker Oisterwijk

Bent u op zoek naar een stratenmaker uit Oisterwijk voor het bestraten van uw oprit? Of heeft u geen groene vingers en wilt u bestrating in de gehele achtertuin laten aanleggen? Zoekt u naar iemand die kennis heeft over goedkope sierbestrating? Neem dan via onze offertepagina vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn een netwerk van hoveniers en stratenmakers, werkzaam in het hele land. Wij sturen u tot 5 offertes op maat toe van stratenmakers uit Oisterwijk. Deze offertes vergelijkt u zelf eenvoudig op prijs en aanbod. Dankzij deze werkwijze kunt u eenvoudig beslissen welke stratenmaker het best bij uw situatie past en bespaart u tot wel 30% op de totale kosten! Nieuwsgierig naar de precieze prijzen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Navigeer op deze pagina naar:

Advies & vakmanschap

Bent u aardig handig en lijkt het u geen probleem om zelf te gaan bestraten? Wij raden u toch aan om deze keuze te heroverwegen. Het inschakelen van een stratenmaker heeft zodanig veel voordelen, dat het u veel tijd en moeite scheelt. Zo is elke specialist uit ons netwerk in Oisterwijk ruim ervaren, waardoor zij letten op praktische details die u wellicht over het hoofd ziet: het meest praktische legverband voor de oprit bijvoorbeeld. Daarnaast kunt u er vanuit gaan dat uw straatwerk goed gelegd wordt, zodat u jarenlang vooruit kan zonder dat er sprake is van verzakkingen of losliggende tegels. Een ander voordeel is dat de werkzaamheden door dezelfde vakman uitgevoerd worden, zodat u één duidelijk aanspreekpunt heeft.
bestraten Oisterwijk

Wat kan de stratenmaker voor u doen?

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen schakelt u de vakman uit ons netwerk in Oisterwijk in voor het gehele proces en niet alleen bij het leggen van de bestrating alleen. Zo kan u de specialist uit Oisterwijk zien als een persoonlijk adviseur wat betreft het ontwerp: dankzij de ruime ervaring weet de stratenmaker als geen ander welk type bestrating en bestratingsverband het meest geschikt is. Ook alle voorbereidende taken kunt u aan hem overlaten. Hieronder verstaan wij het verwijderen van de oude tuinbestrating of beplanting en het grondwerk dat uitgevoerd moet worden. Tot slot is de vakman verantwoordelijk voor het leveren van de nieuwe sierbestrating en neemt hij tevens al het afval na afloop mee.

  • U krijgt advies met betrekking tot het ontwerp, de afwatering en de bestratingsverbanden.
  • Alle voorbereidende werken worden uitgevoerd: het verwijderen van oude tuinbestrating of gazon, het afgraven van zwarte grond en het ophogen met straatzand.
  • De levering van het materiaal.
  • Het bestraten van uw voor- of achtertuin of oprit.
  • De afwerking zoals het invegen van de voegen.
  • Na afloop zal de vakman al uw tuinafval afvoeren zodat dit niet in uw tuin achterblijft.

Wat kost een stratenmaker?

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het bestraten van uw tuin? De precieze kosten weet u natuurlijk pas na het aanvragen van vrijblijvende offertes, maar gemiddeld genomen wordt de prijs in twee categorieën verdeeld: arbeid en materiaal. Op beide categorieën kunt u geld besparen, waardoor u uw tuin op een goedkope manier toch professional kan laten bestraten. Voor het aanleggen van de tuinbestrating betaalt u in Oisterwijk gemiddeld €10,- tot €20,- per vierkante meter. Als u sierbestrating laat leggen in aparte legverbanden, rekent de vakman vaak een uurloon. Deze ligt ongeveer tussen de €35,- en €45,-. Deze arbeidskosten bedragen ruim 70% van de totaalkosten, dus wij raden u aan om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Zo bent u verzekerd van de scherpste prijs. Op het gebied van het materiaal is er onwijs veel keuze zodat u ook hiermee uw budget kan beïnvloeden. Goedkope betonbestrating laat u al vanaf €15,- per vierkante meter aanleggen, terwijl de kosten van sierbestrating mogelijk oplopen tot wel €65,- per vierkante meter.

Materialen / diensten Gemiddelde prijzen, inclusief BTW
Uurloon stratenmaker €35,- tot €45,-
Prijs per m² (exclusief materiaal) €10,- tot €20,-
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €15,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €65,-
Voegzand en ophoogzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m³)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden (palissade) €10,- tot €30,- per meter

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De stratenmakers verwezenlijken uw tuin, oprit of terras!

Offertes aanvragen

Grondwerk, de perfecte basis

Het komt in de praktijk nooit voor dat u de tuin direct kan laten bestraten, er zullen altijd voorbereidende werkzaamheden plaats moeten vinden. De bestaande tuinbestrating zal u moeten verwijderen, net als een eventueel gazon en de beplanting. De zwarte grond is daarbij niet geschikt om het nieuwe straatwerk op te plaatsen, daarom zult u de tuin ook moeten laten uitgraven en ophogen. Laat dit over aan de stratenmaker zodat u nergens naar om hoeft te kijken. Heeft u een beperkt budget? Kies er dan voor om zelf de voorbereidende werken uit te voeren, zodat u geld bespaart op de arbeidskosten.

Tuin bestraten: onderhoudsvrij

In Oisterwijk komt in de meeste tuinen straatwerk voor. Vaak laten klanten toch een terras of een tuinpad aanleggen zodat zij een zitplek kunnen creëren en eenvoudig van de ene- naar de andere kant kunnen lopen, zonder daarbij in het natte gras te hoeven staan. Als u geen groene vingers heeft is het uiteraard ook een mogelijkheid om de volledige tuin te bestraten. Wij zien dit in Oisterwijk steeds vaker gebeuren, omdat dit erg eenvoudig in onderhoud is. In de praktijk is het zelfs bijna onderhoudsvrij! Het geeft een moderne en strakke uitstraling die u met behulp van beplanting toch eenvoudig gezellig maakt.
oprit bestrating aanleggen

Oprit bestraten: sterk vakwerk

Het bestraten van de oprit is een stevige klus, die u het beste overlaat aan een ervaren stratenmaker uit Oisterwijk. Zij beschikken over het juiste materiaal, waarmee het straatwerk al snel afgerond is. Denk bijvoorbeeld aan een graafmachine, hiermee is de oprit in enkele uren volledig afgegraven terwijl u met de hand waarschijnlijk meerdere dagen kwijt bent. Daarnaast is het erg belangrijk dat de oprit met het juiste legverband aangelegd wordt. Deze wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan het enorme gewicht van een auto en u wilt voorkomen dat het na verloop van tijd gaat verzakken. Met het visgraat- of elleboogverband creëert u een sterke oprit die jarenlang meegaat.

Terras bestrating aanleggen

Na het ontwerpen van uw nieuwe achtertuin zal de stratenmaker het terras afzetten met kleine paaltjes. Zo brengt hij het oppervlak in kaart en kunnen er indien nodig nog aanpassingen gedaan worden aan het ontwerp. Dit oppervlak wordt 15 tot 20 centimeter uitgegraven en opgehoogd met straatzand. Op de paaltjes geeft de stratenmaker aan hoe hoog de tuinbestrating komt te liggen. Hierbij wordt er rekening gehouden met een afschot van 1 centimeter per meter, zodat het water niet naar de woning toe zal stromen. Met een aftrilmachine drukt de specialist het zand goed aan, zodat het terras niet gaat verzakken en daarna begint hij met het plaatsen van de opsluitbanden, gevolgd door de tuinbestrating. Na afloop strooit hij voegzand over de tegels. Door dit in de voegen te vegen verkleint u de kans op onkruid.
sierbestrating voor tuin Oisterwijk

Sierbestrating, stijlvol resultaat

Sierbestrating is de bestrating die voor de sier in uw tuin wordt gelegd. Naast functionaliteit is met name het uiterlijk daarom erg belangrijk. Deze tuinbestrating is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten, waarmee u het budget voor een groot deel beïnvloed. De basis van sierbestrating is de betonsteen. Deze steensoort is voordelig, gaat lang mee en creëert een strakke uitstraling. In Oisterwijk is de natuursteen ook populair. Een paar voorbeelden zijn graniet, leisteen of marmer. Omdat het hierbij gaat om stenen uit de natuur, kunt u rekenen op hogere prijzen dan bij klinkers, bijvoorbeeld. Voor sierbestrating betaalt u gemiddeld tussen de €30,- en €65,- per vierkante meter.

Goedkope bestrating

Bent u op zoek naar een goedkope manier om uw tuin te bestraten? Dan is het gekozen materiaal een grote invloed. U bespaart hierop door bijvoorbeeld voor koppelstones te kiezen. Koppelstones zijn als tuinbestrating erg voordelig. Het gaat om, veelal vierkante, stenen van hetzelfde formaat die rechttoe- rechtaan gelegd zullen worden. De prijs van de stenen is voordeliger en doordat het leggen gemakkelijk werk is, blijven ook de arbeidskosten laag. Een tweede goedkope optie is het leggen van betontegels. Deze bestrating wordt vaak in grote hoeveelheden geproduceerd, waardoor de prijzen een stuk lager liggen dan bij andere bestrating.
bestratingsverbanden bij tuinbestrating

Bestratingsverbanden

U geeft uw straatwerk eenvoudig een eigen karakter door gebruik te maken van bijzondere bestratingsverbanden. Hiermee bedoelen wij de manier waarom u de tuinbetstrating laat leggen. Natuurlijk kan u ze rechttoe – rechtaan laten leggen, maar in Oisterwijk worden ook vaak bijzondere patronen toegepast. Eén van de legverbanden is het wildverband. Hierbij gebruikt de stratenmaker uit Oisterwijk stenen van verschillende formaten en plaatst deze zonder vast stramien. Dit kost veel tijd om te leggen, waardoor de arbeidskosten vaak hoger liggen. Wilt u iets bijzonders maar toch voordelig, kijk dan eens naar het halfsteensverband. Dit geeft het straatwerk een bijzondere uitstraling, zonder dat het leggen extra tijd in beslag neemt. Bent u op zoek naar een bestratingsverband voor de oprit? Dan is het elleboog- of visgraatverband de beste keuze.

Bespaartips

Door betrokken te zijn bij het ontwerp en de keuze voor het materiaal speelt u een grote rol in het bepalen van de kosten. Het gaat natuurlijk om een grote uitgave, maar er zijn diverse manieren waarop u toch eenvoudig veel geld bespaart. De arbeidskosten zijn een groot onderdeel van de totaalprijs, maar omdat het uurloon per aanbieder verschilt is het altijd verstandig om de prijzen van diverse stratenmakers met elkaar te vergelijken. Ook met de keuze voor het materiaal is er veel ruimte om geld te besparen. Kies bijvoorbeeld voor koppelstones of betontegels als er sprake is van een beperkt budget. Hiermee creëert u een stijlvolle tuin zonder daarvoor veel geld te betalen. Tot slot kan u op de arbeidskosten besparen door verschillende werkzaamheden zelf uit te voeren. Wij raden u aan om het bestraten over te laten aan de vakman, maar voorbereidende werkzaamheden zou u op voorhand uit kunnen voeren.
stratenmaker kosten Oisterwijk

Stratenmaker gezocht? Gratis offertes!

Wilt u een terras laten aanleggen in uw achtertuin in Oisterwijk? Of zoekt u naar een stratenmaker en hoveniersbedrijf voor uw straatwerk en beplanting? Wilt u juist een oprit realiseren met behulp van sierbestrating en bent u nieuwsgierig naar de kosten? U bent bij één van de stratenmakers uit ons netwerk op het juiste adres. Wij werken namelijk samen met erkende stratenmakers uit heel Nederland, ook uit Oisterwijk!

Vraag via onze offertepagina eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan (max.5) en vergelijk zo de kosten van verschillende aanbieders uit uw regio. Dankzij deze unieke werkwijze kunnen wij u kwalitatieve bestrating garanderen tegen de scherpste prijzen!

Geen stratenmaker, maar een tuinman nodig? In ons netwerk vindt u ook hoveniers uit uw regio!

Gratis offertes

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van hoveniersbedrijven. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in Oisterwijk.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit Oisterwijk. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de hovenier die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!