Tuinaanleg Drenthe

Vind de beste tuinman voor uw tuinaanleg!

Gratis offertes

tuinaanleg Drenthe

Tuinaanleg Drenthe

Een mooie tuin draagt bij aan uw wooncomfort. Niet tevreden? Schakel dan een tuinman uit Drenthe in voor een nieuwe tuinaanleg! Laat uw tuin ontwerpen en aanleggen door een tuinaannemer en u weet zeker dat u de komende jaren optimaal geniet van uw voor- of achtertuin!

Tuinman uit Drenthe gezocht?

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden die bij tuinaanleg komen kijken. U leest over grondverbetering, over de aanleg van een gazon of vijver en wat een verlichting- en beplantingsplan is. Natuurlijk krijgt u een indicatie van de kosten voor een tuinontwerp en wat een tuinman per uur kost.

Besparen op uw tuinaanleg? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Waarom een tuinman voor tuinaanleg in Drenthe inhuren?

Twijfelt u over het inschakelen van een tuinman uit Drenthe voor uw tuinaanleg? Natuurlijk is het mogelijk om zelf uw tuin aan te leggen., Echter als u hiervoor een ervaren tuinbedrijf uit Drenthe inhuurt, bent u altijd verzekerd van het mooiste resultaat.

De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een tuinman:

 • De tuinaanleg is met de hulp van een tuinaannemer een stuk sneller klaar.
 • De werkzaamheden in de tuin zijn fysiek enorm zwaar: bespaar uzelf de energie.
 • U bent verzekerd van een praktisch en stijlvol tuinontwerp.

Kosten tuinaanleg

De kosten van een tuinaanleg hangen nauw samen met de totale oppervlakte van uw tuin. De prijs voor een tuinontwerp ligt rond de €350,- tot €900,- en voor de tuinaanleg betaalt u gemiddeld €40,- tot €200,- per m². Na de aanleg van een nieuwe tuin moet u deze natuurlijk ook goed (laten) onderhouden. Wat kost een tuinman per uur? Houd voor tuinonderhoud rekening met gemiddeld €35,- tot €60,- per uur of €25,- tot €140,- per m². De prijzen voor een renovatie liggen rond de €45,- tot €85,- per m².

Hoeveel kost tuinaanleg?

Tuinwerken Kosten * Opmerkingen
Tuinontwerp €360,- tot €900,- Totale kosten afhankelijk van oppervlakte tuin
Tuinaanleg €40,- tot €200,- per m² Kosten afhankelijk van de uit te voeren tuinwerken
Tuinonderhoud €35,- tot €60,- per uur
€25,- tot 140,- per m²
vaste prijs
Prijzen en prijsformat afhankelijk van soort onderhoud
Tuinrenovatie €45,- tot €85,- per m² Totale kosten afhankelijk van oppervlakte tuin en uit te voeren werkzaamheden

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Waar zijn de kosten voor tuinaanleg van afhankelijk?

Bij het aanleggen van de tuin zijn er verschillende keuzes die u moet nemen, die allemaal invloed hebben op de prijs van de tuinaanleg. Zo speelt allereerst het materiaal een grote rol in de totale kosten van de tuinaanleg. Kiest u graszoden, dan is uw gazon duurder dan wanneer u kiest voor graszaad. Zo kunt u ook kiezen voor goedkope beplanting, in plaats van exclusieve planten.

Keuzes als een schutting, tuinhuis of vijver hebben ook allemaal invloed op de prijs van de tuinaanleg. Kies voor een standaard ontwerp in plaats van een persoonlijk ontwerpen u bespaart al snel tot wel 50% op de kosten van uw tuinaanleg!

Tuinman Drenthe; voor tuinaanleg en meer

Een hovenier is in te zetten voor een breed aanbod aan werkzaamheden. Zo is een tuinarchitect onder andere in te zetten voor het ontwerpen van uw tuin. Daarnaast legt het tuinbedrijf uit Drenthe uw nieuwe tuin ook voor u aan. Daarnaast is een tuinman uit Drenthe ook in te zetten voor onderhoudswerkzaamheden als grasmaaien en bomen snoeien. Door het tuinonderhoud uit te besteden ziet uw voor- of achtertuin er het hele jaar verzorgd uit.

Hieronder leest u meer over de tuinwerken die een tuinaannemer uit Drenthe zoal uitvoert.

tuinarchitect Drenthe

Tuinontwerp Drenthe

Het tuinontwerp is de allereerste stap bij een tuinaanleg. In het ontwerp wordt duidelijk welke elementen u waar in uw tuin plaatst. Een compleet tuinontwerp bevat ook een uitgebreid beplantingsplan en een verlichtingsplan.

De tuinarchitect verzamelt al uw wensen en zet deze om in een praktisch en stijlvol ontwerp. Het ontwerp is volledig op schaal, zodat u een goede indruk krijgt van de nieuwe indeling. Het is verstandig een ontwerp op te laten stellen door een architect, omdat hij ervoor zorgt dat de tuin naast sfeervol óók praktisch blijft. Bovendien maakt een tuinontwerp het mogelijk de complete prijs van de tuinaanleg in kaart te brengen.

Gelijk weten wat een tuinontwerp u kost? Start nu uw gratis offerteaanvraag

Kosten tuinontwerp

De kosten van een tuinontwerp zijn afhankelijk van het formaat van uw tuin. Het ontwerpen van een relatief kleine tuin tot 100 m² kost gemiddeld €360,- tot €500,-. Heeft u juist een grote tuin tussen de 400 m² en 800 m²? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen rond de €800,- tot €900,- voor een ontwerp!

Een tuinontwerp is pas écht compleet met een beplantingsplan. Houd er rekening mee dat deze ongeveer 50% van de ontwerpkosten kost. Betaalt u de tuinarchitect €600,- voor het ontwerpen van uw tuin? Houd dan rekening dat het opstellen van een beplantingsplan ongeveer €300,- extra kost.

Hoeveel kost het ontwerpen van een tuin?

Afmetingen tuin Kosten *
Tot 100 m² €360,- tot €500,-
Tot 100 – 200 m² €500,- tot €600,-
Tot 200 – 400 m² €650,- tot €750,-
Tot 400 – 800 m² €800,- tot €900,-
Extra diensten
Beplantingsplan + 50% van de ontwerpkosten

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Beplantingsplan

In een beplantingsplan staat uitgebreid beschreven welke planten in uw nieuwe tuin komen te staan, waar deze komen te staan en wat ze nodig hebben. Niet elke plant doet het even goed in de schaduw, terwijl anderen juist niet goed tegen te veel zon kunnen. Een tuinarchitect houdt rekening met alle aspecten. Dit zorgt ervoor dat uw planten zo lang mogelijk in leven blijven met minimaal onderhoud.

Het opstellen van een beplantingsplan kost ongeveer 50% van de kosten voor het ontwerp.

tuinverlichting

Verlichtingsplan voor uw tuin

Als u verlichting in uw tuin wilt, dan loopt de bedrading hiervoor onder de grond door. Het is dus verstandig om voor de tuinaanleg heel bewust te zijn over waar u de verlichting wilt plaatsen. Hiervoor kunt u de tuinarchitect een verlichtingsplan laten opstellen. Hier staat waar de verlichting komt, welke verlichting dit is en waar de bedrading langsloopt. Zo kun je hier tijdens het aanleggen van de tuin al rekening mee houden.

Soorten tuinen

Een groot voordeel van het aanleggen van een nieuwe tuin, is dat u de keuze heeft uit verschillende soorten tuinen. Elke tuin heeft zijn eigen sfeer. Wilt u een tuin waar u tot rust kunt komen? Kijk eens of de Oosterse tuin bij u past. Liever een tuin waarin uw kinderen volop kunnen spelen? Dan is de kindvriendelijke tuin waarschijnlijk de beste optie. Hieronder leest u meer over een aantal soorten tuinen die u kunt laten aanleggen.

Landelijke tuin aanleggen

De landelijke tuin heeft een aantal belangrijke kenmerken: grote, open ruimtes en grasvelden, veel natuurlijke elementen en materialen, zoals hout en grote planten en struiken. De landelijke tuin lijkt een klein stukje natuur, maar is volledig aangelegd volgens de wensen van de huiseigenaar. In een landelijke tuin komt u volledig tot rust. Met het gebruik van struiken en bomen is het mogelijk om verschillende ‘hoekjes’ te creëren, waardoor de tuin nog groter oogt.

Moderne tuin

De moderne tuin is rustig door het gebruik van strakke lijnen. Hierbij gaat het om strakke borders met groene planten en grote betontegels die een ruimtelijke uitstraling geven. Een moderne tuin is gemakkelijk in onderhoud, maar is niet volledig betegeld. Zo geniet u toch van een beetje groen in uw tuin.

Liever kleur? Dan kunt u de borders natuurlijk ook vullen met vlinderstruiken of andere kleurrijke beplanting.

Oosterse tuin

De Oosterse tuin wordt ook wel de Japanse tuin genoemd. Oosterse tuinen bestaan uit drie elementen: planten, water en stenen. Rechte lijnen passen absoluut niet in een Japanse tuin, hierbij gaat het juist om natuurlijke organische vormen. Bij een Oosterse tuin is een goede balans tussen beplanting en open ruimte heel belangrijk. Zo voorkomt u dat de tuin te druk en chaotisch lijkt.

Wilt u een Oosterse tuin realiseren? Vraag dan een ervaren tuinaannemer om uw tuin te ontwerpen.

Kindvriendelijke tuin

Met kinderen is het natuurlijk belangrijk dat uw tuin veilig is én dat er genoeg ruimte is om te spelen. Dat kan! In een kindvriendelijke tuin vindt u een ruim grasveld, eventueel met een trampoline of ander kinderspeelgoed.

De tuinaannemer houdt er met het beplantingsplan rekening mee dat er geen giftige planten geplaatst worden en met de keuze voor een sterke schutting weet u zeker dat uw kinderen (of huisdieren) niet zomaar de tuin verlaten.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Wilt u zo weinig mogelijk tijd besteden aan het onderhouden van uw tuin? Laat de tuin dan bestraten. Het bestraten van de tuin zorgt voor een heel onderhoudsvriendelijke tuin. Saai? Zeker niet! Door het gebruik van verschillende steensoorten, grind en borders krijgt de onderhoudsvriendelijke tuin een unieke en speelse sfeer. Natuurlijk kunt u de onderhoudsvriendelijke tuin inrichten zoals u wilt.

tuinontwerp Drenthe

Tips bij een tuinontwerp

Laat u een tuinontwerp opstellen door een tuinarchitect? Sta dan open voor nieuwe ideeën en laat u adviseren door de architect. Alleen dan bent u verzekerd van een stijlvolle tuin die ook praktisch in gebruik is.

De belangrijkste tips op een rij:

 • Laat u adviseren door een tuinaannemer. Hij zorgt ervoor dat het ontwerp altijd praktisch blijft.
 • Maak gebruik van verschillende materialen voor een speels effect.
 • Sta open voor nieuwe ideeën. Samen met de hovenier ontwerpt u de tuin van uw dromen.

Wanneer een tuinarchitect inhuren?

Veel mensen vragen zich af of het inhuren van een tuinarchitect noodzakelijk is. Het grote voordeel van een ervaren tuinarchitect, is dat zij door jarenlange ervaring een praktische én stijlvolle tuin ontwerpen. Alle ruimte in de tuin wordt optimaal benut, zodat u hier nog jarenlang plezier van beleeft.

U schakelt een tuinarchitect in als u een nieuwe tuin wilt, of als u uw huidige tuin wilt renoveren. De tuinarchitect helpt u met het ontwerp: het tuinbedrijf uit Drenthe verzorgt daarna de volledige tuinaanleg.

Tuinaanleg Drenthe

Tuinaanleg is een breed begrip. Het aanleggen van een tuin begint altijd met een ontwerp, van een tuinarchitect of van uzelf. Daarna begint de grondverbetering en het grondwerk. Dit is als het ware de fundering voor de tuinaanleg. Als de grondwerken niet goed uitgevoerd zijn, loopt u het risico dat uw stenen gaan verzakken of dat uw gazon niet egaal is. Voor de beste kwaliteit laat u de grondverbetering uitvoeren door een ervaren tuinaannemer.

Na het grondwerk volgt het straatwerk en de aanleg van een gazon en beplanting. Hieronder leest u meer over de stappen die een tuinman uit Drenthe volgt bij de aanleg van een tuin.

Overweegt u uw tuinaanleg uit te besteden aan een tuinbedrijf uit Drenthe? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Kosten tuin aanleggen

U heeft zelf een grote invloed op de totale kosten van de tuinaanleg, omdat u zelf bepaalt voor welke werkzaamheden u een tuinman inhuurt.

Wat kost een tuinman per uur?

Houd rekening met gemiddeld €40,- tot €60,- per uur. Daarnaast hanteren de meeste tuinmannen vaste tarieven voor bepaalde tuinwerken. Het aanleggen van een gazon kost bijvoorbeeld gemiddeld €5,- tot €10,- per m². Voor straatwerk ligt de prijs rond de €50,- tot €150,- per m² Wilt u tuinverlichting laten plaatsen? Dit kost gemiddeld €80,- tot €100,-.

Benieuwd hoeveel uw tuinwerken gaan kosten? Start direct uw offerteaanvraag!

Overzicht prijzen tuinaanleg

Tuinwerken Gemiddelde kosten * Eenheid Opmerkingen
Tuinman inhuren €40,- tot €60,- per uur
Gazon aanleggen €5,- tot €10,- per m²
Tuin bestraten €50,- tot €150,- per m² Prijs is incl. stenen
Beplanting aanbrengen €10,- tot €30,- per m²
Vijver aanleggen €1.000,- tot €40.000,- Prijs afhankelijk van oppervlakte vijver
Tuinverlichting plaatsen €80,- tot €100,- per m²
Houten schutting plaatsen €80,- tot €100,- per meter Prijs is incl. schutting
Tuinhuisje plaatsen €200,- tot €10.000,- Prijs is incl. tuinhuisje
Houten terras plaatsen €70,- tot €200,- per m² Prijs in incl. hout voor vlonderterras

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en arbeidsloon. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

tuin aanleggen Drenthe

Tuinaanleg: het proces

Het aanleggen van een tuin vraagt een flinke voorbereiding. Denk aan de grondverbetering en het maken van een ontwerp. Het proces verschilt per tuinaannemer. Toch doorlopen de meeste tuinmannen dezelfde 6 stappen. Benieuwd hoe het proces van het aanleggen van de tuin eruitziet? Lees dan verder.

Stap 1: tuin inmeten

Voordat er ook maar iets aan de tuin gebeurt, komt er een tuinman langs om de tuin in te meten. Dit is van belang voor het ontwerpen van de tuin. Alleen als de tuinman op de hoogte is van alle afmetingen kan hij een ontwerp op schaal maken. Als u op de hoogte is van de juiste afmetingen van uw gazon, terras en schutting, weet u ook direct hoeveel materiaal u moet kopen en dus hoeveel de tuinaanleg ongeveer gaat kosten.

Stap 2: tuinontwerp

Na het inmeten van de tuin, volgt het ontwerpen van de tuin. Dit doet de architect in overleg met u, zodat u zeker weet dat het ontwerp aan al uw wensen voldoet. De ervaren tuinarchitect geeft u adviezen en zorgt ervoor dat het ontwerp naast stijlvol óók gewoon praktisch is. Het moet wel een tuin zijn waar u jaren mee vooruit kan natuurlijk. Keurt u het ontwerp goed? Dan start de tuinman met het grondwerk en eventueel de grondverbetering.

Stap 3: grondwerk uitvoeren

Het grondwerk is een belangrijk onderdeel van het aanleggen van uw tuin. De grondverbetering kunt u zien als de basis: als dit goed geregeld is, is de kans groot dat de rest van de tuin er goed uit ziet. Onder het grondwerk verstaan we het uitgraven en ophogen van de terrassen, het egaliseren van de grond voor het gazon en natuurlijk de grondverbetering. Bij grondverbetering wordt grond die niet geschikt is voor begroeiing vervangen door geschikte grond.

Stap 4: straatwerk en afscheidingen plaatsen

Als de grond is voorbereid begint de tuinman uit Drenthe met de tuinafscheidingen en het straatwerk. De tuinafscheiding zorgt voor privacy en veiligheid in huis. Staat deze er al? Als de schutting nog van goede kwaliteit is hoeft u deze natuurlijk niet te vervangen: zo bespaart u ook nog eens op de kosten!

Tuin bestraten

Het straatwerk begint met het leggen van de opsluitbanden. Deze zorgen ervoor dat de tegels niet gaan verschuiven. Voor hij een tegel op de grond legt maakt hij de ondergrond nogmaals egaal. Met een rubberen hamer slaat hij de tegel zacht in het zand.

Als alle tegels of stenen liggen gebruikt de tuinman heel fijn zand als voegzand. Het is belangrijk om dit in te blijven vegen tot er geen kieren tussen de stenen meer zitten. De tuin bestraten kost gemiddeld €50,- tot €150,- per m².

Schuttingen en tuinafscheiding plaatsen

Om meer privacy in uw tuin te creëren plaatst de tuinman een schutting of tuinafscheiding. Hier zijn verschillende opties voor. U kunt kiezen voor een traditionele schutting, maar het is ook mogelijk om coniferen te plaatsen als tuinafscheiding. Een andere populaire afscheiding zijn steenkorven, gevuld met stenen.

Welke afscheiding voor u de beste keuze is, is volledig afhankelijk van de sfeer die u in de tuin wilt realiseren. Kies voor coniferen of een mooie klimop als u een natuurlijke tuin met veel groen wilt. De kosten voor een houten schutting liggen rond de €80,- en €100,- per m².

Vijver aanleggen

Met een vijver krijgt uw tuin een hele natuurlijke uitstraling. Een vijver is op verschillende manieren mogelijk. Zo kunt u een kant en klare vijver ingraven, maar voor een natuurlijk resultaat laat u het beste een folievijver plaatsen.

Hierbij graven de tuinmannen een gat met eventueel verschillende plateaus voor de waterplanten. Als de ondergrond helemaal egaal is plaatsen zij het folie en vullen de tuinmannen het gat met water. Het aanleggen van een vijver kost gemiddeld €1.000,- tot €40.000,-, afhankelijk van de afmetingen.

Tuinhuisje plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuisje in de tuin. Een tuinhuisje is de ideale plek om van uw tuin te genieten. U zit altijd droog én in de schaduw. ’s Winters is het tuinhuisje bovendien de ideale plek voor een echte winterbarbecue.

Heeft u een beperkt budget? Kies dan voor een prefab tuinhuisje. Hiervoor hoeven de tuinmannen alleen de fundering te leggen. Het tuinhuisje zelf zetten zij vervolgens binnen een dag in elkaar.

houten terras plaatsen

Houten terras plaatsen

Houdt u van een groene tuin met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een houten terras! Het gebruik van natuurlijke materialen past uitstekend bij natuurlijke tuinen.

Hoe plaatsen tuinmannen een houten terras?

Het leggen van een houten terras gaat anders in z’n werk dan een stenen terras. De tuinman uit Drenthe gebruikt betontegels om de draagbalken voor het houten terras op te leggen. Hier bovenop plaatst hij vervolgens de houten planken. Wilt u een houten terras realiseren? Dit koste gemiddeld €70,- tot €200,- per m².

Stap 5: Beplanting aanbrengen

Hoewel het aanbrengen van beplanting simpel klinkt, moet u met veel aspecten rekening houden. Welke planten hebben veel zon nodig, en welke planten zijn juist schaduwplanten? Zijn ze giftig voor kinderen of huisdieren? Het is daarom altijd aan te raden een beplantingsplan op te stellen.

Heeft u een beplantingsplan? Dan plaatst de vakman alle planten volgens deze planning. Zo verandert uw lege tuin binnen een paar uur in een prachtige, groene achtertuin. Hiervoor betaalt u gemiddeld €10,- tot €30,- per m².

Gazon aanleggen

Voor het aanleggen van een gazon heeft u de keuze uit grasmatten of graszaden. Graszaden zijn goedkoper, maar vragen wel enige inspanning. Het duurt ongeveer 2 weken voordat het gras begint met groeien en een aantal maanden voordat het gazon dichtgegroeid is.

Legt u grasmatten, dan heeft u direct resultaat. Toch zijn de meeste tuinmannen van mening dat het mooiste resultaat ontstaat na het zaaien van gras. De kosten voor het aanleggen van een gazon liggen tussen de €5,- tot €10,- per m².

Stap 6: Tuinverlichting plaatsen

Met goede tuinverlichting creëert u een hele gezellig sfeer in uw tuin. Het is wel belangrijk om hier met het grondwerk al rekening mee te houden, omdat de bekabeling in de grond wordt ingegraven. Een verlichtingsplan is dus heel waardevol. Denk aan sfeerverlichting in uw tuinhuisje, een handige buitenlamp die aangaat bij beweging of kleine lampjes langs uw looppad, zodat u ’s avonds ook weet waar u heengaat.

Voor het plaatsen van tuinverlichting betaalt u ongeveer €80,- tot €100,-.

Tuin aanleggen bij nieuwbouwwoning

Bekijk in deze timelapse video hoe een nieuwe tuin wordt aangelegd.

Nieuwe tuin aanleggen en onderhouden

Om uw nieuwe tuin er verzorgd uit te laten zien, is het belangrijk deze goed en structureel te onderhouden. Hoe meer beplanting u heeft, hoe meer tijd dit kost. Het onderhouden van uw tuin bestaat uit een aantal werkzaamheden:

 • Grasmaaien
 • Bomen snoeien
 • Levendige bodemstructuur creëren.
 • Bloemen zaaien

Al met al neemt het tuinonderhoud behoorlijk wat tijd in beslag. Zeker als u hier eigenlijk geen tijd voor heeft, of gewoon geen groene vingers heeft. Dan is het verstandig om het tuinonderhoud uit te besteden aan een ervaren tuinman. Tuinman uit Drenthe gezocht? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Tuinrenovatie of nieuwe tuin aanleggen?

Kiest u voor een tuinrenovatie of laat u een nieuwe tuin aanleggen? Een tuinrenovatie is goedkoper. Hierbij worden belangrijke elementen behouden, zoals de tuinafscheiding of het terras. Toch knapt u de tuin bij een renovatie met kleine veranderingen enorm op. Een nieuw gazon, extra beplanting of een ander tuinhuisje geeft uw tuin een compleet andere uitstraling.

Als u een nieuwe tuin laat aanleggen, dan halen de tuinmannen eerst alles weg: de stenen, het gras en de planten. Dit maakt het mogelijk om een hele andere indeling te kiezen. Uiteraard neemt het aanleggen van een nieuwe tuin meer tijd in beslag. Ook is het een stuk duurder.

Keurmerken voor tuinbedrijven

Bij het selecteren van een tuinbedrijf, is het verstandig te letten op eventuele keurmerken of brancheverenigingen. Een keurmerk houdt namelijk in dat een vakman voldoet aan diverse kwaliteitseisen. Voor tuinbedrijven zijn deze twee keurmerken van belang:

 • Groenkeur: een keurmerk gegeven door een onafhankelijke stichting. Een hovenier met het Groenkeur keurmerk, biedt aantoonbare kwaliteit en duidelijke offertes. Meer weten? Lees verder op groenkeur.nl.
 • VHG is een brancheverenging voor tuinmannen en hoveniers. Als een tuinbedrijf is aangesloten bij VHG dan bent u verzekerd van kwaliteit. Bovendien biedt deze branchevereniging extra garanties. Lees meer op vhg.org.

Vergunning nodig voor tuinaanleg?

Ik wil een nieuwe tuin aanleggen, heb ik hier een vergunning voor nodig? Het antwoord is dat dit per gemeente verschilt. In principe mag u zelf uw tuin aanleggen zonder vergunning. Bij sommige tuinwerken, zoals het kappen van een oude boom of het plaatsen van een schutting, heeft u in verschillende gemeenten wel een vergunning nodig.

Vaak kan de tuinman vertellen of u in Drenthe een vergunning nodig heeft. Houd er rekening mee dat de vergunningsaanvraag geld kost, waardoor de tuinaanleg duurder uitvalt. Wilt u zeker weten of u uw tuin vergunningsvrij mag aanleggen? Op omgevingsloket.nl kunt u alle werkzaamheden vinden waarvoor u in Drenthe een vergunning moet aanvragen.

Hoe besparen op een tuinman in Drenthe?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen maar heeft u een beperkt budget? Bespaar op de tuinaanleg door verschillende werkzaamheden zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld de voorbereidende werkzaamheden, of het plaatsen van de beplanting! Door te kiezen voor goedkope materialen houdt u de kosten ook zo laag mogelijk.

Zo bespaart u op de kosten van een tuinman:

 • Voer voorbereidende werkzaamheden zoveel mogelijk zelf uit.
 • Kies voor goedkope materialen en planten.
 • Vergelijk de offertes van verschillende tuinbedrijven en bespaar tot 30%!

tuinman Drenthe

Hulp nodig bij tuinaanleg in Drenthe?

Tuinman uit Drenthe nodig voor uw tuinaanleg? Schakel een ervaren tuinbedrijf in voor het plaatsen van beplanting, het leggen van bestrating of het aanleggen van een vijver. Daarnaast is een hoveniersbedrijf ook in te schakelen voor tuinonderhoud: zo zien uw voor- en achtertuin er het hele jaar door verzorgd uit!

Besparen op de kosten? Vergelijk offertes!

Na uw offerteaanvraag ontvangt u tot 5 offertes van tuinbedrijven bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Uw voordeel? U bespaart tot wel 30%! Geen zorgen, want het aanvragen van offertes is zonder verplichting en helemaal gratis. Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Geen tuinman, maar een stratenmaker nodig? In ons netwerk vindt u ook stratenmakers uit uw regio!

Gratis offertes ontvangen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van hoveniersbedrijven. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in Drenthe.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit Drenthe. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de hovenier die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.

Meest bezochte pagina’s:

Hovenier kosten
Hovenier offertes