Tuinaanleg Voorschoten

Vind de beste tuinman voor uw tuinaanleg!

Gratis offertes

tuinaanleg Voorschoten

Tuinaanleg Voorschoten

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Besteed de tuinaanleg dan uit aan een ervaren tuinman in Voorschoten! Dankzij jarenlange ervaring neemt het tuin aanleggen maar relatief weinig tijd in beslag en weet u zeker dat het tuinontwerp voldoet aan al uw wensen!

Meer weten?

Op deze pagina krijgt u een indruk wat er bij een tuinaanleg komt kijken. U krijgt meer informatie over de kosten, zoals: wat kost een tuinman per uur? En hoeveel kost het om een ontwerp te laten maken? Ook leest u wat een beplanting- en verlichtingsplan inhoudt en hoe u bespaart op tuinaanleg.

Tuinman gezocht? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Waarom een tuinman voor tuinaanleg in Voorschoten inhuren?

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Dan komt de hulp van een ervaren tuinaannemer goed van pas. Vergis u niet: een tuin aanleggen is een behoorlijk zware klus. Met de hulp van een tuinaannemer bespaart u uzelf dus heel wat tijd en waardevolle energie. Bovendien is de tuin sneller aangelegd met de hulp van een ervaren tuinbedrijf!

Hieronder staan de belangrijkste redenen om een tuinman in te huren:

 • Een tuinman helpt u met het opstellen van een praktisch en stijlvol ontwerp.
 • Tuinaanleg is een zware klus: een tuinman bespaart u waardevolle tijd en energie.
 • U hoeft niet zelf alle benodigde materialen en gereedschappen aan te schaffen.

Kosten tuinaanleg

De kosten van een tuinaanleg hangen nauw samen met de totale oppervlakte van uw tuin. De prijs voor een tuinontwerp ligt tussen de €350,- tot €900,- en voor de tuinaanleg betaalt u gemiddeld €40,- tot €200,- per m². Na de aanleg van een nieuwe tuin moet u deze natuurlijk ook goed (laten) onderhouden. Wat kost een tuinman per uur? Houd voor tuinonderhoud rekening met gemiddeld €35,- tot €60,- per uur of €25,- tot €140,- per m². De prijzen voor een renovatie liggen rond de €45,- tot €85,- per m².

Hoeveel kost tuinaanleg?

Tuinwerken Kosten * Opmerkingen
Tuinontwerp €360,- tot €900,- Totale kosten afhankelijk van oppervlakte tuin
Tuinaanleg €40,- tot €200,- per m² Kosten afhankelijk van de uit te voeren tuinwerken
Tuinonderhoud €35,- tot €60,- per uur
€25,- tot 140,- per m²
vaste prijs
Prijzen en prijsformat afhankelijk van soort onderhoud
Tuinrenovatie €45,- tot €85,- per m² Totale kosten afhankelijk van oppervlakte tuin en uit te voeren werkzaamheden

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Waar zijn de kosten voor tuinaanleg van afhankelijk?

De kosten voor een tuinaanleg lopen erg uiteen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat iedere tuin uniek is: iedereen wil net iets anders. Kiest u voor veel gras en een klein terras, dan is de prijs van uw tuinaanleg relatief laag. Liever een groot terras en exclusieve planten? Houd dan rekening met een hogere prijs voor de tuinaanleg.

De kosten voor uw tuinaanleg zijn afhankelijk van:

 • uw tuinoppervlak;
 • de gekozen planten;
 • het materiaal dat u wilt gebruiken;
 • de keuze voor een schutting, tuinhuis of vijver.

Tuinman Voorschoten; voor tuinaanleg en meer

Een tuinman uit Voorschoten is onder andere in te zetten voor tuinaanleg. Maar tuinmannen voeren nog veel meer tuinwerken uit! Zo helpen zij allereerst met het maken van een ontwerp. Als de tuin eenmaal aangelegd is, zijn tuinmannen uit Voorschoten ook in te zetten voor het tuinonderhoud. Dankzij professioneel tuinonderhoud ziet uw tuin er altijd verzorgd uit, zonder dat u hier zelf energie in hoeft te steken.

tuinarchitect Voorschoten

Tuinontwerp Voorschoten

Een renovatie start met een nieuwe indeling. In een goed ontwerp wordt alle ruimte in de tuin optimaal benut en is een logisch beplantings- en belichtingsplan opgenomen. Door vooraf in een tuinontwerp in kaart te brengen waar u het terras, de planten en de verlichting wilt hebben, weet u zeker dat uw nieuwe tuin goed bij u past.

Wie maakt het ontwerp?

De tuinman maakt, in overleg met u, uw tuinontwerp. U geeft aan wat uw wensen zijn. Op het moment dat u het ontwerp goedkeurt worden de plannen voor de tuinaanleg gemaakt.

Gelijk weten wat een tuinontwerp u kost? Start nu uw gratis offerteaanvraag

Kosten tuinontwerp

De kosten van een tuinontwerp zijn afhankelijk van het tuinoppervlak. Tot een tuin van 100 m² liggen de kosten rond de €360,- tot €500,-. Is uw tuin tussen de 100 m² en 200 m² groot? Houd dan rekening dat uw tuinontwerp gemiddeld €500,- tot €600,- gaat kosten. Een tuinontwerp voor tuinen van 200 m² tot 400 m² gaat gemiddeld €650,- tot €750,- kosten en voor een ontwerp voor een tuinoppervlak van 400 m² tot 800 m² betaalt u gemiddeld €800,- tot €900,-.

Wilt u ook een beplantingsplan laten opstellen? Dit kost gemiddeld 50% van de ontwerpkosten. Stel: de kosten van uw tuinontwerp zijn ongeveer €500,-, dan betaalt u daar nog eens gemiddeld €250,- bovenop.

Hoeveel kost het ontwerpen van een tuin?

Afmetingen tuin Kosten *
Tot 100 m² €360,- tot €500,-
Tot 100 – 200 m² €500,- tot €600,-
Tot 200 – 400 m² €650,- tot €750,-
Tot 400 – 800 m² €800,- tot €900,-
Extra diensten
Beplantingsplan + 50% van de ontwerpkosten

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Beplantingsplan

Wilt u graag een groene tuin, dan is een beplantingsplan een echte must. Dit plan is een onderdeel van het ontwerp. Hierin staat beschreven welke planten u in uw tuin wilt hebben en waar deze precies komen te staan. Dit klinkt eenvoudig, maar vereist flink wat kennis. De tuinman houdt voor alle planten namelijk rekening met het soort grond dat er komt te leggen en de hoeveelheid zon die de planten op een bepaalde plek krijgen. Voor het plan betaalt u ongeveer 50% extra bovenop de kosten van een tuinontwerp.

tuinverlichting

Verlichtingsplan voor uw tuin

Staat er een renovatie op de planning? Laat de tuinman uit Voorschoten dan direct een verlichtingsplan opstellen. In het verlichtingsplan staat welke lampen u op welke plaats wilt ophangen. Maar er wordt ook rekening gehouden met de bedrading die hiervoor aangelegd moet worden. Verlichting aanleggen ná tuinaanleg is niet te doen: de bedrading wordt namelijk ingegraven. Daarom is het belangrijk het verlichtingsplan direct mee te nemen in uw tuinrenovatie.

Soorten tuinen

Laat u een nieuwe tuin aanleggen, dan heeft u de keuze uit verschillende stijlen. Door te kiezen voor een stijl die helemaal bij u én uw woning past, maakt u van uw tuin een oase van rust, waar u graag uw tijd doorbrengt. Een aantal populaire soorten tuinen zijn de landelijke of moderne tuin. Hieronder leest u meer over verschillende soorten tuinen die u kunt aanleggen.

Landelijke tuin aanleggen

Een landelijke tuin is heel ruimtelijk en staat dicht bij de natuur. Het kenmerkt zich door grote grasvelden, bomen en veel natuurlijke materialen. Het lijkt misschien alsof de tuin een klein stukje natuur is, maar alle planten en grasvelden zijn heel strategisch geplaatst. Een landelijke tuin komt het best tot z’n recht in grote tuinen. In veel gevallen is een landelijke tuin ook uitgerust met een vijver.

Moderne tuin

In een moderne tuin staan strakke lijnen centraal. Vaak bestaat het terras uit grote tegels die een ruimtelijk effect geven. Er wordt veel gebruik gemaakt van terrassen, zodat de tuin weinig onderhoud vereist. Om de moderne tuin iets groener te maken, staan er een aantal borders met planten of struiken. Moderne tuinen worden veel gekozen bij nieuwbouwwoningen, met een tuinoppervlak tot 100m².

Oosterse tuin

Steeds populairder is de Oosterse of Japanse tuin. Een Oosterse tuin bestaat altijd uit drie basiselementen: water, stenen en planten. Onmisbaar in een Oosterse tuin is een beekje, met daaroverheen een loopbruggetje. Qua planten moet u denken aan bamboeplanten, rododendrons en coniferen. Deze laatste kunnen relatief gemakkelijk een bijzondere vorm gesnoeid worden, wat heel goed past bij de Oosterse sfeer.

Kindvriendelijke tuin

Heeft u kinderen? Dan is een kindvriendelijke tuin onmisbaar. In een kindvriendelijke tuin vindt u een ruim grasveld, waarop kinderen lekker kunnen spelen. Heeft u voldoende ruimte, dan zijn speeltoestellen een echte aanrader. Voor jongere kinderen is een zandbak of glijbaan een goede keuze, voor oudere kinderen is een trampoline erg geschikt. In een kindvriendelijke tuin is een goede schutting in ieder geval erg belangrijk. Zo laat u uw kinderen met een gerust hart alleen in de tuin spelen.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Heeft u geen groene vingers of houdt u niet van een groene tuin? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. In de meeste gevallen gaat het om een tuin met veel stenen en weinig planten. Een grasveld is er niet, zodat u ook geen gras hoeft te maaien. Door het gebruik van verschillende stenen en legpatronen krijgt uw tuin toch een unieke uitstraling.

tuinontwerp Voorschoten

Tips bij een tuinontwerp

Laat u een ontwerp opstellen door een tuinman in Voorschoten? Vraag uzelf dan vooraf af wat u belangrijk vindt in een tuin: is veel onderhoud niet erg of wilt u een onderhoudsvrije tuin? Liever een groot terras om ’s zomers op te eten of loungen of juist een groot grasveld voor de kinderen?

Sta ook open voor suggesties van de tuinman. Deze weet als geen ander hoe hij alle ruimte optimaal kan benutten. Zo weet u zeker dat u eindigt met een unieke tuin waar u helemaal tevreden over bent. Verzamel voor de afspraak met de tuinman inspiratieplaatjes, zodat de tuinman uit Voorschoten een beeld krijgt van uw wensen.

Wanneer een tuinarchitect inhuren?

Een tuinarchitect maakt een optimale indeling van uw nieuwe tuin. Deze schakel je in op het moment dat je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen of als je de tuin volledig wilt laten renoveren.

Waarom een tuinarchitect inhuren?

Een tuinarchitect zorgt voor een unieke en praktische indeling. Maakt u zelf een ontwerp, dan is de kans groot dat het ontwerp minder praktisch is. Een tuinarchitect stelt een ontwerp op die jaren vooruit kan. Zo hoeft u de tuin niet weer opnieuw te renoveren.

Tuinaanleg Voorschoten

Als u tevreden bent met het ontwerp volgt de volgende stap: de tuinaanleg. Hierbij gaat het over de voorbereidende werkzaamheden aan de grond. Ook legt de tuinman uit Voorschoten het terras en de looppaden aan, evenals de beplanting en het gazon.

Moet ik een tuinbedrijf inschakelen voor de tuinaanleg?

Het is mogelijk om een ontwerp op te laten stellen, en vervolgens zelf aan de slag te gaan. Maar onthoud dat deze klus fysiek erg zwaar is en veel tijd kost. Waar tuinmannen uit Voorschoten deze klus vaak binnen een paar werkdagen hebben afgerond, duurt dit zonder professioneel gereedschap eerder een paar weken.

Overweegt u uw tuinaanleg uit te besteden aan een tuinbedrijf uit Voorschoten? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Kosten tuin aanleggen

De kosten voor het aanleggen van uw tuin zijn onder andere afhankelijk van het uurtarief van het tuinbedrijf. Wat kost een tuinman per uur? Gemiddeld €40,- tot €60,-. Het aanleggen van een gazon is relatief goedkoop. Dit kost gemiddeld €5,- tot €10,- per m². Laat u tijdens de tuinaanleg ook beplanting aanbrengen, dan ligt de prijs hiervoor rond de €10,- tot €30,- per m². De aanleg van een vijver kost ongeveer €1.000,- tot €40.000,-, afhankelijk van de oppervlakte van de vijver.

U heeft met uw eigen keuzes dus een flinke invloed op de prijs van uw tuinaanleg. Op zoek naar een tuinbedrijf bij u in de buurt? Start uw gratis offerteaanvraag!

Overzicht prijzen tuinaanleg

Tuinwerken Gemiddelde kosten * Eenheid Opmerkingen
Tuinman inhuren €40,- tot €60,- per uur
Gazon aanleggen €5,- tot €10,- per m²
Tuin bestraten €50,- tot €150,- per m² Prijs is incl. stenen
Beplanting aanbrengen €10,- tot €30,- per m²
Vijver aanleggen €1.000,- tot €40.000,- Prijs afhankelijk van oppervlakte vijver
Tuinverlichting plaatsen €80,- tot €100,- per m²
Houten schutting plaatsen €80,- tot €100,- per meter Prijs is incl. schutting
Tuinhuisje plaatsen €200,- tot €10.000,- Prijs is incl. tuinhuisje
Houten terras plaatsen €70,- tot €200,- per m² Prijs in incl. hout voor vlonderterras

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en arbeidsloon. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

tuin aanleggen Voorschoten

Tuinaanleg: het proces

Hoewel elk tuinbedrijf zijn eigen werkwijze hanteert, volgen tuinmannen over het algemeen zes stappen bij het aanleggen van de tuin. Het opstellen van het ontwerp, het inmeten van de tuin, de voorbereidingen aan de grond, gevolgd door het straatwerk en de aanleg van het gazon. Hieronder staan de stappen duidelijk voor u omschreven.

Stap 1: tuin inmeten

Wilt u een nieuwe tuin laten ontwerpen? Dan komen medewerkers van het tuinbedrijf eerst bij u langs om de tuin in te meten. De tuinmannen doen dit heel nauwkeurig, zodat het tuinontwerp straks volledig klopt. Na het inmeten van de tuin gaat de tuinarchitect verder met het ontwerpen van de tuin.

Stap 2: tuinontwerp

U wilt een nieuwe tuin aanleggen, maar u weet nog niet wat. De hulp van een tuinarchitect komt in dat geval goed van pas. In het ontwerp kunt u de beplanting en zelfs de verlichting direct meenemen. U bepaalt, in samenwerking met de tuinarchitect, waar uw terras komt te liggen, hoe groot het gazon moet zijn en welke planten u wilt gebruiken.

Stap 3: grondwerk uitvoeren

De volgende stap is het grondwerk. Het grondwerk bevat alle voorbereidende tuinwerken. Denk aan het verwijderen van oude straatstenen, grondverbetering en het ophogen van de grond als goede fundering voor het terras. Een goede voorbereiding is niet voor niets het halve werk, als de grondverbetering goed is uitgevoerd is de tuinaanleg zo snel mogelijk voltooid.

Stap 4: straatwerk en afscheidingen plaatsen

Als het grondwerk klaar is, is het tijd voor het straatwerk. De tuinmannen leggen uw terras en looppaden aan. Het begint nu al op een tuin te lijken! Tijdens deze stap plaatsen de tuinmannen ook de tuinafscheiding, als deze er nog niet staat. Deze graven ze diep in en zetten ze vast met beton. Zo waait het hek niet om bij de eerste voor- of najaarsstorm.

Tuin bestraten

Met het aanleggen van het terras krijgt uw tuin direct vorm. Hoewel het straatwerk eenvoudig lijkt, is dat het niet. Het is lastig de tegels waterpas te krijgen. Bovendien moet u rekening houden met een goede afwatering, zodat regenwater niet op de bestrating blijft staan.

Na het leggen van de stenen veegt de tuinman voegzand tussen de voegen van uw bestrating. De kosten voor het bestraten van de tuin, variëren tussen de €50,- tot €150,- per m².

Schuttingen en tuinafscheiding plaatsen

Met een goede tuinafscheiding creëert u extra privacy in de achtertuin. Daarnaast zorgen schuttingen ook voor veiligheid, omdat ze voorkomen dat uw kinderen of huisdieren zomaar de tuin uit kunnen lopen. Bovendien is het voor buitenstaanders lastiger om uw tuin binnen te dringen.

De vakmannen graven de schuttingen diep in, in de grond. Met behulp van beton zetten ze de palen muurvast, zodat deze niet meer omwaaien. Voor het plaatsen van een houten schutting betaalt u gemiddeld €80,- tot €100,- per meter.

Vijver aanleggen

Tuin uitbreiden met een vijver? Dit kunt u het beste doen in de periode van april en mei: zeker als u een vijver met planten laat aanleggen. De tuinmannen graven eerst een gat on de grond. De grond onder de vijver maken ze volledig egaal. Daar leggen ze het folie op voor de vijver en vullen ze de kuil met water. Na ongeveer een week plaatsen de tuinmannen ook de vijverplanten.

Wat kost een vijver aanleggen?

Voor het aanleggen van een vijver betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €40.000,-.

Tuinhuisje plaatsen

Tuinhuisjes worden in Voorschoten steeds vaker geplaatst. Als opbergruimte voor fietsen, of als overkapping. Onder een tuinhuisje is namelijk de ideale plek voor een grote loungebank: zo zit u altijd droog en in de schaduw en geniet u toch van uw tuin.

In de meeste gevallen gaat het om een houten tuinhuisje. Wilt u dit ook? De prijzen hiervoor liggen rond de €200,- tot €10.000,-, afhankelijk van de afmetingen van het tuinhuisje.

houten terras plaatsen

Houten terras plaatsen

Wilt u graag een boho sfeer creëren? Kies dan voor een houten terras! Dit geeft een hele natuurlijke uitstraling. Bovendien voelt het een stuk warmer aan dan stenen, waardoor u ook gewoon met uw blote voeten het terras op kunt lopen.

Net als bij het bestraten van een terras, is het ook deze keer van belang om een goede fundering te leggen. De tuinmannen leggen in ieder geval 15 tot 20 centimeter aan dikke steenslag. De kosten voor een houten terras variëren van €70,- tot €200,-.

Stap 5: Beplanting aanbrengen

De volgende stap is het planten van uw nieuwe struiken, bloemen en planten. Dit is een klus die u het beste bewaard voor een dag dat het niet vriest. Als de tuinarchitect een beplantingsplan heeft opgesteld, dan volgt hij het plan. Heeft u geen plan opgesteld? Dan plant hij de beplanting in overleg met u.

Het aanbrengen van beplanting kost gemiddeld €10,- tot €30,- per m². De prijs is uiteraard afhankelijk van het soort planten dat u kiest.

Gazon aanleggen

Naast de planten wordt ook het gazon aangelegd. De tuinaannemer bereid de grond goed voor. Hij maakt het egaal en zorgt ervoor dat de bovenkant van het gazon gelijkloopt met uw bestrating.

In principe zijn er twee mogelijkheden om een gazon aan te leggen:

 • Graszaad
 • Grasmatten

Graszaad is een stuk voordeliger, maar het duurt lang voordat u een vol gazon heeft. Bovendien vereist dit veel onderhoud. Een alternatief is het leggen van grasmatten. Dit zijn opgerolde stroken gras, die direct resultaat geven. Hiervoor betaalt u gemiddeld €5,- tot €10,- per m².

Stap 6: Tuinverlichting plaatsen

Als u een verlichtingsplan heeft opgenomen in uw ontwerp, dan heeft het tuinbedrijf hier tijdens de renovatie rekening mee gehouden. Dat wil zeggen dat zij de bedrading hebben ingegraven en naar de juiste plek geleid hebben. De laatste stap in de aanleg van uw tuin is daarna het plaatsen van de tuinverlichting. Met de juiste verlichting kunt u een heel gezellige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan lichtslingers boven uw terras.

De kosten voor het plaatsen van tuinverlichting liggen rond de €80,- tot €100,- per m².

Tuin aanleggen bij nieuwbouwwoning

Bekijk in deze timelapse video hoe een nieuwe tuin wordt aangelegd.

Nieuwe tuin aanleggen en onderhouden

Na het aanleggen van een nieuwe tuin is onderhoud erg belangrijk. Het gras heeft (veel) water nodig om goed in de grond te wortelen. Ook de planten moeten vooral die eerste periode regelmatig water krijgen.

Heeft u uw tuin laten bestraten? Blijf het voegzand dan regelmatig invegen. Zorg dat er continu een laagje zand op de tegels ligt. Bij wind en regen komt dit tussen de voegen te zitten, wat ervoor zorgt dat de tegels strak blijven liggen. Tot slot is het belangrijk om uw tegels niet met een hogedrukspuit te reinigen. Dit beschadigt het oppervlak, en zorgt dat algen en mossen sneller groeien.

Nieuwsgierig naar de prijs voor tuinonderhoud? Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan.

Tuinrenovatie of nieuwe tuin aanleggen?

Een renovatie is over het algemeen een goedkope manier om uw tuinoppervlak een nieuwe uitstraling te geven. Hierbij blijven behoudt u bepaalde elementen van uw tuin: u vernieuwt bijvoorbeeld de beplanting maar behoudt uw terras, of andersom.

Liever iets nieuws?

Dan laat u het beste een nieuwe tuin aanleggen. Dit houdt in dat u het grootste deel van de tuin laat weghalen en opnieuw aanlegt: de tegels, het gazon en de beplanting. Zelfs eventueel uw tuinhuisje of schuurtje!

Of u het beste een nieuwe tuin kan laten aanleggen of een renovatie laat uitvoeren, is afhankelijk van uw wensen én uw budget. Start gelijk uw gratis offerteaanvraag en krijg inzicht in de prijzen.

Keurmerken voor tuinbedrijven

Keurmerken maken het kiezen van een tuinbedrijf iets makkelijker. Dit zijn de belangrijkste keurmerken om op te letten:

 • Groenkeur is een keurmerk uitgegeven aan tuinbedrijven in Nederland. Een tuinaannemer met dit logo biedt kwaliteit, vakmanschap en werkt duurzaam. Groenkeur bedrijven worden ieder jaar opnieuw getoetst op verschillende punten door een onafhankelijke organisatie. Meer weten? Lees dan verder op groenkeur.nl.
 • VHG is een branchevereniging voor hoveniers. Het voordeel van een tuinbedrijf aangesloten bij deze branchevereniging, is dat u profiteert van extra garanties. Eventuele fouten of schade worden altijd hersteld. Op vhg.org vindt u meer informatie over de voordelen van een bedrijf aangesloten bij een branchevereniging.

Vergunning nodig voor tuinaanleg?

In veel gevallen hoeft u voor uw tuinaanleg geen vergunning te vragen. Toch is dit in sommige gevallen wel het geval. De regels verschillen per situatie en gemeente. Bij tuinwerken als het kappen van een boom of het plaatsen van een schutting kán het voorkomen dat een vergunning noodzakelijk is. In de meeste gevallen kan het tuinbedrijf u vertellen of u wel of geen vergunning moet aanvragen.

Moet u wél een vergunning aanvragen, doe dit dan op tijd. Zo voorkomt u vertraging met uw tuinaanleg. Houd er rekening mee dat een vergunning geld kost! Twijfelt u? Op omgevingsloket.nl doet u snel en gemakkelijk een vergunningscheck.

Hoe besparen op een tuinman in Voorschoten?

Heeft u een beperkt budget? Door te kiezen voor goedkope materialen en een voordelige indeling bespaart u op de kosten. De aanleg van een gazon is voordeliger dan het bestraten van de tuin: kies daarom voor een groot grasveld!

Zo bespaart u op een tuinman:

 • Kies voor een standaard tuinontwerp in plaats van een uniek ontwerp.
 • Laat voordelige beplanting plaatsen.
 • Kies voor een groter grasveld en een kleiner terras.
 • Gebruik voordelige materialen.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende tuinbedrijven in Voorschoten.

tuinman Voorschoten

Hulp nodig bij tuinaanleg in Voorschoten?

Ziet u het niet zitten om de tuinaanleg zelf te verzorgen? Schakel dan een hovenier in! Een hoveniersbedrijf helpt met het maken van een tuinontwerp, de grondverbetering en de aanleg van planten, tegels of gras.

Tuinman gezocht?

Bespaar op de kosten en vergelijk de prijsopgaven van meerdere tuinmannen in Voorschoten. U krijgt zo snel mogelijk tot 5 gratis offertes toegestuurd. Alle offertes zijn zonder verder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast! Vergelijk op prijs en kwaliteit en kies zo de tuinaannemer met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs. Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Heeft u alleen een stratenmaker nodig? Vergelijk dan stratenmakers uit ons netwerk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van hoveniersbedrijven. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in Voorschoten.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit Voorschoten. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de hovenier die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!

Meest bezochte pagina’s:

Hovenier kosten
Hovenier offertes