Stratenmaker in Zoetermeer nodig?

Vind de beste vakman voor uw bestrating!

Offertes aanvragen

stratenmaker Zoetermeer

Stratenmaker Zoetermeer

U schakelt een stratenmaker uit Zoetermeer in voor verschillende werkzaamheden: van het bestraten van de oprit tot het aanleggen van sierbestrating in de tuin, zij staan u met alle plezier bij. Wij zijn een netwerk van stratenmakers, werkzaam in heel Nederland. Door ons brede netwerk is er altijd een stratenmaker in Zoetermeer beschikbaar! Als u contact met ons opneemt via onze offertepagina krijgt u tot wel 5 offertes toegestuurd van stratenmakers uit de regio, zo helpen wij u met het vinden van een geschikte vakman! Onze service is gratis en vrijblijvend, en door de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken bespaart u al snel tot wel 30% van de totale kosten! Nieuwsgierig naar de prijs voor uw sierbestrating? Of wilt u weten wat het gaat kosten om de oprit volledig te bestraten? Neem dan snel contact met ons op!

Navigeer op deze pagina naar:

Advies & vakmanschap

Het inschakelen van een stratenmaker biedt u vele voordelen. Wij werken samen met vakmannen die allen uitstekend gediplomeerd zijn en ruime ervaring hebben, dus u bent verzekerd van stratenmakers die u van waardevolle adviezen kunnen voorzien. Zij denken mee met uw ontwerp en houden rekening met praktische zaken waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. Zo komt u samen tot een ontwerp dat er prachtig uitziet en zodanig praktisch in elkaar steekt dat de bestrating jarenlang meegaat. Een tweede voordeel is dat de vakmannen uit Zoetermeer beschikken over het juiste gereedschap. Het uitgraven is met een graafmachine een stuk sneller gedaan dan met de hand en dankzij een aftrilmachine ligt uw sierbestrating op gelijke hoogte.
bestraten in Zoetermeer

Wat kan de stratenmaker voor u doen?

Een stratenmaker staat u, indien gewenst, bij gedurende het hele proces: van het tuinontwerp tot het wegbrengen van afval. Zo geeft u de volledige klus uit handen en hoeft u zich nergens zorgen over te maken. De vakman uit Zoetermeer bestelt de juiste materialen: de sierbestrating of tegels, maar ook het ophoogzand en opsluitbanden. Voordat de stratenmaker begint met bestraten, zal hij eerst tal van voorbereidende werken uitvoeren: het grondwerk. Bijvoorbeeld het verwijderen van de oude tuinbestrating, maar ook het uitgraven en verhogen van de tuin. Zo legt de vakman uit Zoetermeer de tuinbestrating stevig en onder het juiste afschot. Na het bestraten van de tuin zal uw vakman al het afval voor u verwijderen, zodat u direct van uw nieuwe achtertuin kan genieten. De globale taken van een stratenmaker zijn:

  • Meedenken en adviseren over het ontwerp.
  • Het bestellen en bezorgen van de juiste materialen op uw adres in Zoetermeer.
  • Het verwijderen van oude bestrating.
  • Grondwerken zoals het uitgraven en ophogen van de juiste oppervlaktes.
  • Het aanleggen van de sierbestrating of oprit, eventueel in verschillende bestratingsverbanden.
  • Het afvoeren van het afval.

Wat kost een stratenmaker?

De totale kosten van een vakman uit ons netwerk worden beïnvloedt door twee aspecten: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De materiaalkosten zijn grotendeels afhankelijk van het oppervlak van uw oprit of terras. De arbeidskosten nemen het grootste gedeelte van de totaalprijs in beslag: ruim 70%! Omdat het uurloon per aanbieder varieert van gemiddeld €35,- tot €45,- kan u op deze kosten veel besparen door de verschillende stratenmakers te vergelijken. Op de materiaalkosten kan u tevens flink besparen door goedkope bestrating te kiezen. U bent goedkoper uit als u de tuinbestrating in een standaard patroon laat leggen dan wanneer u een ingewikkeld legverband op uw terras wilt. Dit komt omdat de specialist de arbeidskosten in dat geval per vierkante meter rekent, gemiddeld kost dit €10,- tot €20,- per vierkante meter. Ook op het gebied van de bestrating kan u besparen. Kwalitatieve sierbestrating heeft een flink prijskaartje: €30,- tot €65,- per vierkante meter. Goedkope bestrating van betontegels is daarentegen al verkrijgbaar vanaf €15,- per vierkante meter.

Materialen / diensten Gemiddelde prijzen, inclusief BTW
Uurloon stratenmaker €35,- tot €45,-
Prijs per m² (exclusief materiaal) €10,- tot €20,-
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €15,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €65,-
Voegzand en ophoogzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m³)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden (palissade) €10,- tot €30,- per meter

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De stratenmakers verwezenlijken uw tuin, oprit of terras!

Offertes aanvragen

Grondwerk, de perfecte basis

Voordat het bestraten van start kan gaan, moet u eerst het grondwerk laten uitvoeren. Hieronder verstaan wij over het algemeen het uitgraven en ophogen van het oppervlakte voor de oprit. Vaak ligt er echter al tuinbestrating die u moet laten verwijderen, ook dit voert de stratenmaker uit Zoetermeer voor u uit. Onderschat goed grondwerk niet! Dit is namelijk van groot belang voor de kwaliteit van uw oprit. Het ophoogzand zorgt op diverse manieren voor een goede afwatering: ten eerste omdat de tuinbestrating dankzij het straatzand eenvoudig op afschot te leggen is en ten tweede omdat het zand het water goed doorlaat, waardoor het niet op uw terras blijft liggen.

Tuin bestraten: onderhoudsvrij

Eén van de voordelen van het aanleggen van bestrating is dat uw tuin praktisch onderhoudsvrij is. U hoeft geen gras te maaien en niet te snoeien. Dit zorgt tevens voor minder insecten, waardoor u met meer plezier in uw achtertuin zit. Natuurlijk is bestrating tevens uitstekend te combineren met een groene tuin! Een terras komt in elke tuin van pas. Hiermee heeft u altijd een zitplek, ook als het net geregend heeft want het straatwerk is in tegenstelling tot het gras al snel weer opgedroogd. Plaats hierop een grote loungebank of eettafel zodat u ’s avonds in de avondzon kan eten.
oprit bestraten

Oprit bestraten: sterk vakwerk

Het bestraten van de oprit is iets wat klanten in Zoetermeer vaak overwegen om zelf te doen. Vaak verkijken zij zich op het grote oppervlak en is het, zeker zonder professioneel gereedschap, een hele opgave. Schakel daarom een stratenmaker uit Zoetermeer in voor uw oprit. Het bestraten wordt al snel afgerond en u weet zeker dat de oprit bestand is tegen het grote gewicht van uw auto. De specialist heeft ruime ervaring en weet welke tegels en legverbanden het meest geschikt zijn: het elleboog-, visgraat- of keperverband. U bent gegarandeerd van kwalitatief straatwerk dat niet snel zal gaan verzakken door de auto.

Terras bestrating aanleggen

Als u een stratenmaker uit Zoetermeer inschakelt voor het bestraten van uw terras, dan zal hij het oppervlak eerst uitzetten met piketpaaltjes. Dit geeft een goed inzicht in het formaat. Met behulp van een touw wordt de hoogte van de tegels aangegeven. De vakman uit Zoetermeer zorgt ervoor dat de klinkers schuin van de woning aflopen, zodat het water gemakkelijk weg stroomt. Om ervoor te zorgen dat de waaltjes of siertegels stevig blijven liggen, zal de specialist eerst de opsluitbanden plaatsen. Deze liggen over het algemeen een centimeter lager dan de tegels, zodat het water de kans heeft om weg te lopen. Daarna zal hij de bestrating aanleggen. Bij het bestraten houdt hij rekening met een voeg van ongeveer 2mm, zodat de kans op beschadigingen zo klein mogelijk is.
sierbestrating Zoetermeer

Sierbestrating, stijlvol resultaat

Gewone bestrating wordt gelegd voor de functionaliteit. Wanneer wij het over sierbestrating hebben, dan doelen we op de tuinbestrating die ook een esthetische functie heeft: gekleurde waaltjes, getrommelde betontegels of zelfs het gebruik van een bijzonder legverband. De kosten van sierbestrating liggen gemiddeld wat hoger dan standaard tuinbestrating. De meest bekende vorm van sierbestrating is de natuursteen. Hierin is volop keuze, maar houd rekening met het feit dat de prijzen kunnen oplopen tot wel €160,- per vierkante meter! Bent u op zoek naar goedkope bestrating? Dan is een waaltje of klinker een betere keuze, deze schaft u al aan vanaf een prijs van €30,- per vierkante meter.

Goedkope bestrating

Sierbestrating is een mooie keuze, maar als u een beperkt budget heeft dan liggen de prijzen waarschijnlijk iets te hoog. Een betontegel is dan een goedkopere keuze! Deze tegel schaft u in Zoetermeer al aan vanaf €15,- per vierkante meter. Deze tegelsoort gaat enorm lang mee, omdat beton een erg hard materiaal is. Het is een voordelige keuze, omdat er vaak grote voorraden verkrijgbaar zijn. Wilt u graag goedkope betontegels aanleggen, maar toch graag het stoeptegeleffect vermijden? Kies dan voor een betontegel van een groter formaat, zoals 50×50 centimeter. Dit is in Zoetermeer steeds populairder, omdat het een erg ruimtelijk effect geeft.
tuin bestrating

Bestratingsverbanden

Zoals eerder vermeld geeft u met bijzonder bestratingsverbanden uw tuin een unieke uitstraling. Er bestaan vele verschillende verbanden, maar afhankelijk van het doel van het straatwerk is niet elk verband even geschikt. Voor in de tuin is bestraten met een halfsteens- of blokverband een goede optie. Bij een blokverband worden er vierkanten gecreëerd door twee of meer tegels te combineren. Bij het halfsteensverband liggen de voegen van de bovenste rij stenen halverwege de stenen van de rij eronder. Dit is echter niet toe te passen bij opritten omdat deze verbanden het gewicht van een auto niet aankunnen. Voor dit straatwerk gebruikt een stratenmaker uit Zoetermeer daarom vaak een elleboog-, visgraat- of keperverband. Hierbij worden de klinkers als het ware in elkaar gevlochten, zodat deze verbanden erg sterk zijn.

Bespaartips

Het leggen van straatwerk is vaak een flinke uitgave, maar dankzij onze bespaartips kunt u ook met een beperkt budget de hulp van een erkend stratenmaker inschakelen. U kunt met de keuze voor het materiaal al flink op de kosten besparen, omdat de prijzen van het materiaal enorm uiteen lopen. Heeft u een iets groter budget? Kijk dan naar de mogelijkheden van natuurstenen, maar bij een kleiner budget is de betontegel de beste keuze. Bent u handig en vindt u het geen probleem om uw handen uit de mouwen te steken? Door zelf de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren scheelt dit de stratenmaker een hoop tijd, waardoor u op het uurloon bespaart. Denk hierbij aan het verwijderen van oude tegels of het uitgraven van het oppervlak van het te leggen straatwerk. Tot slot raden wij u altijd aan om middels ons contactformulier meerdere offertes aan te vragen, omdat het uurloon per aanbieder verschilt.
stratenmaker kosten

Stratenmaker gezocht? Gratis offertes!

Kan uw tuin een oppepper gebruiken? Of heeft u een nieuwbouwwoning waarvan u de achtertuin nog volledig wilt laten bestraten? Een stratenmaker helpt u van begin tot eind met uw tuinbestrating. Heeft u naast straatwerk ook hovenierswerk liggen? Schakel dan ook een hovenier in zodat uw tuin volledig naar uw wensen wordt gemaakt.

Omdat het uurloon van een hoveniersbedrijf of stratenmaker enorm uiteen kan lopen, doet u er verstandig aan om de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kiest u de specialist uit Zoetermeer die het beste bij u past en weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Heeft u naast een stratenmaker ook een hovenier nodig? Vergelijk dan ook de hoveniers uit ons netwerk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van hoveniersbedrijven. Wij selecteren de bedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw tuin of bestrating wordt dus professioneel aangelegd of onderhouden, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een specialist bij u in Zoetermeer.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal vijf offertes van hoveniersbedrijven uit Zoetermeer. Kiest u voor de stratenmaker met de beste prijs of voor de hovenier die het snelst kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag!